Štvrťfinálové dvojice sú známe! Česi zostávajú v Bratislave, Košice sa tešia na severské derby

NETKY.SK • 22 Máj 2019, 0:2 • 2 min
Štvrťfinálové dvojice sú známe! Česi zostávajú v Bratislave, Košice sa tešia na severské derby

BRATISLAVA - Ruskí hokejisti sa vo štvrťfinále 83. MS stretnú v Bratislave s USA. Ako víťazi B-skupiny by v šlágri proti štvrtému tímu košickej A-skupiny budú hrať o 16.15. O 20.15 nastúpia Česi s Nemeckom, lebo ako druhí v "béčku" zostávajú v hlavnom dejisku šampionátu. Nemecko na východe republiky skončilo tretie.

slovakia

left justify in out

Švédi ako obhajcovia titulu narazia na Fínsko, druhé mužstvo košickej A-skupiny a tak z bojov o medaily istotne vypadne jeden z dvojice bratislavských finalistov z roku 2011. "Suomi" vtedy zdolali "Sverige" 6:1.

 

To bude druhé štvrťfinále v Košiciach, to prvé zvedú víťazná Kanada a Švajčiari, ktorí z Bratislavy pricestujú ako štvrtý tím tabuľky. Presný časový rozpis definizoval direktoriát turnaja na okamžitom zasadnutí a zohľadnil televízne priority.

 

 

Vedenie turnaja v prvý hrací deň určilo zmenu formátu sobotného semifinále, najvyššie nasadený postupujúci tím sa stretne najnižšie nasadeným a zvyšná dvojica spolu.

 

Vopred sa tak nedá určiť pavúk, Kľúč nasadenia sa odvodzuje od umiestnenia v základnej skupine, pri zhode ďalej rozhoduje počet nazbieraných bodov, skóre, počet strelených gólov, respektíve pozícia v predšampionátovom rebríčku IIHF.

 

štvrťfinále, štvrtok 23. mája:

 

BRATISLAVA

 

16.15 Rusko - USA 

 

20.15. Česko - Nemecko 

 

KOŠICE

 

16.15 Kanada - Švajčiarsko 

 

20.15 Fínsko - Švédsko 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona