Turecká tajná služba vyzvala nemeckých kolegov, aby podporili boj proti Gülenovi

NETKY.SK • 20 August 2016, 14:03 • 2 min
Turecká tajná služba vyzvala nemeckých kolegov, aby podporili boj proti Gülenovi

ANKARA/BERLÍN - Turecká tajná služba MIT vyzvala kolegov z nemeckej Spolkovej spravodajskej služby (BND), aby krajinu polmesiaca podporili v boji proti stúpencom duchovného Fethullaha Gülena.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z utajených materiálov, ktoré získal k nahliadnutiu magazín Der Spiegel.

 

Podľa rovnakého zdroja by BND mala uplatniť svoj vplyv na mocných a zákonodarcov v Nemecku v záujme ich postupu voči priaznivcom spomínaného klerika a ich vydania na trestné stíhanie.

 

Najvyšší turecký predstaviteľ, prezident Recep Tayyip Erdogan, považuje práve svojho niekdajšieho spolupracovníka Gülena, ktorý žije v americkom exile, ako aj jeho stúpencov za osoby, ktoré stáli za neúspešným júlovým pokusom o štátny prevrat v krajine.

 

Ako vyplýva z informácií nemeckého magazínu, turecké úrady zaslali od 15. júla nemeckej vláde tri žiadosti o vydanie osôb na trestné stíhanie a ďalších 40 žiadostí o pomoc pri vypátraní konkrétnych ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies