Trump telefonoval s Merkelovou a Abem

NETKY.SK • 28 Január 2017, 18:23 • 2 min
Trump telefonoval s Merkelovou a Abem

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump dnes po prvý raz od nástupu do funkcie telefonoval s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Oznámil to hovorca Bieleho domu Sean Spicer bez bližšieho vyjadrenia k obsahu rozhovoru.

slovakia

left justify in out

Trump podľa hovorcu telefonoval Merkelovej z Oválnej pracovne Bieleho domu. Rozhovor bol očakávaný s napätím, pretože Trump v nedávnom rozhovore označil rozhodnutie nemeckej vlády prijať množstvo utečencov za "katastrofálnu chybu", a to aj v súvislosti s hrozbou terorizmu.

 

Nový šéf Bieleho domu predtým viedol telefonický rozhovor aj s japonským premiérom Šinzóm Abem. Trump v ňom potvrdil "neochvejný" záväzok USA zaisťovať bezpečnosť Japonska. Obaja lídri hovorili tiež o hrozbe Severnej Kórey a vyjadrili želanie posilniť bilaterálny obchod. Trump okrem toho pozval Abeho na návštevu Washingtonu 10. februára.

 

Išlo o prvé dva telefonáty so svetovými lídrami, ktoré má počas dnešného dňa Trump naplánované. Hovoriť má ešte s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom a austrálskym premiérom Malcolmom Turnbullom.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies