Trump: Putin je môj konkurent!

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 21:19 • 2 min
Trump: Putin je môj konkurent!

WASHINGTON - Nadchádzajúce stretnutie s Vladimírom Putinom môže byť jednoduchšie ako rokovania s britskou premiérkou Teresou May alebo summit NATO, vyhlásil 10. júla Donald Trump.

slovakia

left justify in out

"Čaká ma summit NATO a návšteva Veľkej Británie (čo nebude jednoduché), a mám pred sebou ešte Putina. Úprimne povedané, stretnutie s Putinom môže byť to najjednoduchšie zo všetkých,“ povedal americký prezident pred odchodom z Washingtonu na summit NATO. V tomto prípade Trump očakáva, že vo Veľkej Británii bude "oveľa zložitejšie,“ pretože "sa tam toho veľa deje.“


Na otázku, či berie Putina skôr za priateľa alebo nepriateľa, Trump odpovedal, že ruský prezident je pre neho viac konkurentom. Napriek tomu americký prezident verí, že by bolo dobré obnoviť dobré vzťahy s Ruskom (rovnako ako s Čínou).

 

Už skôr, americké médiá informovali, že Trump označil niektorých svojich pomocníkov, ktorí mu radili aby nekontaktoval Putina, za "hlúpych ľudí." Taktiež niektoré členské krajiny NATO (európske) pripustili, že sa obávajú, že rokovania medzi Trumpom a Putinom prebehnú úspešne.

 

Stretnutie prezidentov Ruska a Spojených štátov je naplánované na 16. júla v Helsinkách



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies