Odsúdili muža, ktorý zabil štátneho tajomníka Dolinaya a jeho ženu

NETKY.SK • 1 Apríl 2022, 07:00 • 2 min
Odsúdili muža, ktorý zabil štátneho tajomníka Dolinaya a jeho ženu

BRATISLAVA - Vodič pod vplyvom omamných látok nabúral do auta, v ktorom sa viezla mladá rodina a zapríčinil tak smrť otca i matky vtedy 2-ročného chlapca, ktorý ako jediný prežil.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník rezortu kultúry Vladimír Dolinay, jeho manželka Zuzana a adoptovaný syn Adrián boli 25. júla 2020 na ceste z ich vinice, keď do nich medzi Ižou a Komárnom vrazilo iné auto. Tridsaťosemročný Dolinay bol na mieste mŕtvy. Jeho o 4 roky mladšiu manželku previezli so zraneniami do nemocnice, no po niekoľkých dňoch zomrela.

 

Nehodu zapríčinil 34-ročný Tibor Barta, ktorý sa priznal pred súdom a vyjadril ľútosť. Okresný súd Komárno ho uznal vinným zo spáchania prečinu usmrtenia a zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 

 

img

Vladimír Dolinay

 

Súd mu uložil úhrnný trest odňatia slobody na 8 rokov v zariadení s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň mu zakázal doživotne riadiť akékoľvek motorové vozidlo. „Obžalovaný bol zaviazaný nahradiť škodu – nemajetkovú ujmu v peniazoch maloletému poškodenému vo výške 30 000 eur a maloletý poškodený bol so zvyškom svojho nároku na náhradu škody a náhradu nemajetkovej ujmy v peniazoch odkázaný na civilný proces,“ dodala hovorkyňa súdu Lenka Kiradžiev. 

 

Prečítajte si tiež: Ďalší útok na strednej škole v ČR! Zomreli dvaja ľudia!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies