Tréner Ramsay môže rátať s ďalším obrancom do svojich radov

NETKY.SK • 8 Apríl 2019, 17:46 • 2 min
Tréner Ramsay môže rátať s ďalším obrancom do svojich radov

PIEŠŤANY - Naše obranné rady v reprezentačnom drese posilnil už aj obranca Martin Fehérváry, ktorý sa zapojil do prípravy pred MS 2019 aj napriek malým zdravotným problémom. V súboji našich chlapcov proti Nemecku v Kaufbeurene a Garmisch-Partenkirchene s ním však tréner Ramsay podľa hráčových slov môže počítať.

slovakia

left justify in out

"Do reprezentácie som si prišiel aj trochu napraviť chuť po klubovej sezóne. Som veľmi rád, že som sa tu stretol s chalanmi, vždy sa sem veľmi teším," povedal po príchode do šatne.

 

Aj keď ho trochu obmedzuje menší problém s lakťom, rozhodol sa prísť do národného tímu čo najskôr. "Volal mi pán Šatan, ako to so mnou je. Máme ešte nejaké problémy, ale dohodli sme sa tak, že prídem už teraz. Zostanem v tom kolobehu. Je to lepšie, ako keby som išiel niekam na pár dní na dovolenku a vypadol z tréningového procesu. Som rád, že som tu," uviedol.

 

img

 

Po konci klubovej sezóny strávil niekoľko dní na severe Európy a po príchode na Slovensko si doprial krátky oddych. len ešte stále devätnásťročný mladý obranca má za sebou náročný rok vo švédskom HV 71 Jönköping. Prvá celá sezóna v najvyššej SHL neodštartovala pre slovenského obrancu najlepšie, ale karta sa postupne otočila. "Osobne som veľmi spokojný, ako sa to celé vyvinulo. Zozačiatku som to tam nemal vôbec ľahké. Nie vždy som hrával podľa svojich predstáv, ale nakoniec to všetko vyšlo tak, že som hral každý zápas play off skoro cez 20 minút. Takže som naozaj veľmi rád, že sa to pre mňa takto skončilo."

 

Osobné výkony mu robili radosť, no s tým tímovým už taký spokojný nebol. HV 71 si vybojoval účasť v play off až v baráži s Rögle a vo štvrťfinále vypadol po dramatickej sérii s víťazom základnej časti Färjestadom 3:4 na zápasy. "Po základnej časti sme boli ôsmi a dosť sme ten prvý Färjestad potrápili, ale myslím si, že sme mali v play off na viac."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🏒 #dumpandchase #hv71 #hockey #slovakia #sweden #shl #nocco #noccoslovakia

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Fehervary (fehy6) (@martin.fehervary),

 

Fehérváryho vlani draftoval Washington z celkovo 46. miesta a v HV 71 je len na hosťovaní. V budúcej sezóne by sa už rád presunul do zámoria a v nižšej AHL zabojoval o miesto v prvom tíme Capitlas. "Uvidíme, ako sa všetko vyvinie, ale osobne by som už chcel ísť do Ameriky. Veľmi mi v tom môže pomôcť aj účasť v reprezentácii," povedal mladík, ktorý debutoval na MS vlani v Dánsku a verí, že si zahrá aj na domácom šampionáte. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies