Trnava zaznamená ďalší pokus na zlomenie série s Liptákmi. Obranca Koštrna: Je to nepríjemné hrať každý tretí deň a bude to náročné

NETKY.SK • 5 Apríl 2024, 14:30 • 2 min
Trnava zaznamená ďalší pokus na zlomenie série s Liptákmi. Obranca Koštrna: Je to nepríjemné hrať každý tretí deň a bude to náročné

TRNAVA - Po stredajšej pohárovej vsuvke čakajú teraz spartakovcov tri zápasy na pôde súpera. Už túto sobotu v Ružomberku, potom dva razy v Podbrezovej – liga, aj odveta pohára. V prvom zápase semifinále Slovnaft cupu vyhrali Trnavčania tesne 1:0, no po zápase neboli spokojní s tým, akú pozíciu si vybojovali pred odvetou.

slovakia

left justify in out

„Vyhrali sme, ale každý by bol radšej, keby ten výsledok bol 2:0 alebo 3:0. Myslím, že by sme si to zaslúžili, ale, bohužiaľ, neboli sme efektívni. Stále je to dobrý výsledok do odvety, vedieme, aj oni budú musieť kalkulovať a možno otvoria hru viac. Ja som na jednej strane nespokojný, že to mohlo byť lepšie, ale na druhej strane som spokojný, že vyhrávame,“ hovorí Kristián Koštrna, ktorý sa v závere polčasu blysol peknou individuálnou akciou a pohotovým zakončením, ktoré však brankár vyrazil.

Trnavčania odohrajú v priebehu siedmich dní tri súťažné zápasy. V nedeľu hrali ligu, v stredu pohár a zajtra znova liga v Ružomberku. Ani Liptáci neoddychovali, hoci pohár hrali ešte v utorok a treťoligové Lipany zdolali bez väčšej námahy.

„Je to nepríjemné hrať každý tretí deň a bude to náročné. Všetko je však o hlavách a verím, že sa nastavíme tak, aby sme ten Ružomberok konečne zdolali. Keď môžem hovoriť za seba, tak verím, že už tentoraz ich zdoláme a odvezieme si tri body,“ dodal Koštrna.

Ružomberok, ktorý na poslednú chvíľu prekĺzol do hornej šestky, má veľmi dobrú bilanciu proti Trnave. Neprehral so Spartakom od jesene 2020 a aj v tomto roku v prvom zápase jari doma zvíťazil 1:0.

„Zápasy s Ružomberkom sú stále o tom istom – my hráme, oni prídu raz k bránke a dajú nám gól. Tohto sa musíme vyvarovať. Nemôžeme dovoliť, aby Ružomberok išiel do vedenia. Naopak, vieme, že ak dáme my ten prvý gól, tak súperi to majú veľmi ťažké. Momentálne nám funguje veľmi dobre defenzíva, a to nemyslím len obrancov, ale celé mužstvo pracujeme veľmi dobre. Okrem toho sme aj efektívni, že dokážeme dať gól a vieme ten výsledok uhrať.“

Spartak v pohárovom zápase prišiel o stredopoliara Romana Procházku. Skúsený záložník si natrhol zadný stehenný sval a bude chýbať niekoľko týždňov. Otázny je aj štart Michala Ďuriša, ktorého trápi viróza a vynechal aj pohárový zápas. Naopak, po zranení je pripravený Samuel Štefánik a do tréningu sa zapojil aj Ján Bernát.

„Prochy je fantastický hráč. Odkedy dostal šancu od trénera, tak podával nadpriemerné výkony a aj podľa mňa patril k najlepším hráčom. Bude nám chýbať, ale sú tam ďalší chalani, ktorí čakajú na svoju šancu, verím, že sa o ňu pobijú a budú pripravení, aby sme boli ako mužstvo úspešní,“ myslí si Koštrna.

Zápas v Ružomberku sa začína v sobotu od 15. hodiny, rozhoduje ho Peter Ziemba a v priamom prenose ho odvysiela TV VOYO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FC Spartak Trnava, Foto: FC Spartak Trnava / Lukáš Grinaj
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies