V Nemecku zadržali ženu podozrivú z otravy siedmich osôb na univerzite

NETKY.SK • 31 Marec 2022, 14:21 • 2 min
V  Nemecku zadržali ženu podozrivú z otravy siedmich osôb na univerzite

BERLÍN - Nemecká polícia zadržala 32-ročnú študentku, ktorá je podozrivá z otravy siedmich osôb na Technickej univerzite v Darmstadte. Na súde bude čeliť obvineniu z pokusu o vraždu, no pre psychické problémy sa možno napokon vyhne trestnej zodpovednosti. TASR správu prevzala od agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na vyhlásenia miestnych orgánov činných v trestnom konaní.

slovakia

left justify in out

Ženu zadržali na základe forenzných dôkazov zaistených na mieste činu a výpovedí viac ako 1 000 svedkov. Po zatknutí ju polícia odovzdala do rúk psychiatrov.

 

img

 

Incident sa odohral v auguste minulého roka, keď sa v priestoroch Katedry materiálového inžinierstva a geologických vied Technickej univerzity v Darmstadte niekoľko ľudí začalo po požití jedla a nápojov sťažovať na vážne zdravotné problémy, pričom vykazovali symptómy, ktoré mohli byť príznakom otravy. Dve obete museli previezť do nemocnice do Frankfurtu, ostatných ošetrili na mieste. Jeden zo študentov sa na určitý čas nachádzal vo vážnom stave; po požití jedu mu zmodrala pokožka. Polícia sa domnieva, že jed sa nachádzal v nádobách na mlieko a vodu. Podľa vyjadrení polície mala chemikália „prenikavý zápach".

 

V Nemecku sa za uplynulé roky vyskytlo viacero prípadov úmyselnej otravy. V decembri 2019 bolo v pôrodnici mesta Ulm otrávených päť novorodencov morfiom, všetci otravu prežili. Polícia vtedy zadržala podozrivú zdravotnú sestru, avšak neskôr ju prepustila a napokon nikoho iného nestíhala. V roku 2018 policajti zadržali muža, ktorý pridal svojim kolegom do jedla prášok s prímesou olova, ortuti a kadmia. Súd ho odsúdil na doživotie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona