Ruská hviezda Rangers bude hokej trénovať doma

NETKY.SK • 14 Apríl 2020, 11:40 • 2 min
Ruská hviezda Rangers bude hokej trénovať doma

Ruská raketa Artemij Panarin, ktorá sa vďaka svojim famóznym výkonom ešte ako hráč Blue Jackets počas playoff 2018 postaral o vypadnutie Tampy Bay už v prvom kole, bol pred začiatkom aktuálnej sezóny vymenený do New York Rangers, kde sa od neho očakávajú veľké veci.

slovakia

left justify in out

Stopnutie pre koronavírus

Zámorská NHL je z dôvodu pandémie koronavírusu prerušená už viac ako mesiac. Do konca základnej časti najlepšej hokejovej ligy sveta zostáva ešte 189 zápasov a kompetentní neustále hľadajú spôsob, ako sezónu regulárne dohrať. Jedným z návrhov bolo okamžité play-off na základe aktuálnych umiestnení. Lídrovi New Yorku Rangers Artemijovi Panarinovi sa však táto možnosť zjavne nepozdáva.

 

img

 

Návrhy mladého Rusa 
"Existuje veľa rôznych špekulácií a možností ako napríklad hrať v iných mestách bez divákov a zotrvávanie na jednom mieste. Neviem, čo si o tom mám myslieť. Čakám, kým povedia niečo definitívne. Ak budeme opäť hrať, nebolo by fér, ak by Rangers nemali šancu byť v play-off. Ak NHL pôjde priamo do play-off, Rangers si zaslúžia byť tam," uviedol pre denník New York Post 28-ročný krídelník.

 

Dar nemocnici v Manhattane

USA spomedzi všetkých krajín sveta najviac zasiahol nový koronavírus. Aj preto Panarin apeluje na to, že dnes je prvoradé niečo iné ako šport. "Modlím sa, aby boli všetci ľudia zdraví. Každý by mal zostať v bezpečí a určite doma. Zdravie je pre každého to najdôležitejšie. Keď toto uplynie, bude čas na hokej. Teším sa na stretnutie s našimi fanúšikmi, dúfam, že to bude už čoskoro," povedal rodák z Korkina, ktorý venoval 1500 masiek typu N95 nemocnici na Manhattane.

 

 

V plnom nasadení
Panarin sa tiež vyjadril, že medzi sezónami má obvykle trojtýždňové voľno a potom začne s tréningom na ľade a v telocvični. Tentokrát je pauza dlhšia, na čo šikovne zareagoval aj ruský útočník. "Objednal som si hokejovú bránku a umelý ľad, aby som mohol zlepšiť môj tréning a byť pripravený, ak by sa znovu začalo hrať," dodal štvrtý najproduktívnejší hráč tejto sezóny NHL.

 

img

 

Kariéra v NHL aj v repre

Panarin v aktuálnom ročníku nazbieral 95 bodov (32+63) a najmä vďaka nemu stráca desiaty New York Rangers v tabuľke Východnej konferencie na šiestu Carolinu iba dva body. Pre Rusa je to piata sezóna v NHL, pričom v každej sa mu podarilo nazbierať aspoň 74 bodov. Z majstrovstiev sveta má dve bronzové medaily, jedno striebro, ale najcennejšieho kovu sa zatiaľ dočkal len v kategórii do 20 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies