Tréner Schalke Weinzierl sa teší na derby s Dortmundom

NETKY.SK • 28 Október 2016, 16:17 • 2 min
Tréner Schalke Weinzierl sa teší na derby s Dortmundom

BERLÍN - Tréner nemeckého futbalového klubu Schalke 04 Gelsenkirchen Markus Weinzierl sa už nevie dočkať sobotňajšieho derby na pôde Borussie Dortmund v 9. kole najvyššej súťaže.

slovakia

left justify in out

"Už som v Schalke niekoľko mesiacov a pomerne rýchlo som zistil, čo je to za zápas. Toto derby je v každom kalendári hrubo podčiarknuté modrou," citoval Weinzierla internetový portál goal.com. V predchádzajúcich troch bundesligových stretnutiach získali zverenci trénera Weinzierla sedem bodov.

 

"Ešte sme nič nedokázali. Stále je našou povinnosťou napraviť zbabraný štart sezóny. Derby dokáže naštartovať emócie a môžu rozhodnúť maličkosti. Sme rovnako nadšení ako naši fanúšikovia," dodal 41-ročný kouč. Deň pred výkopom sa objavili zdravotné problémy u útočníka Franca di Santa a stredopoliara Leona Goretzku, Weinzierl zatiaľ nevie, či ich bude mať k dispozícii.

 

Trénera Dortmundu Thomasa Tuchela trápia zranenia hráčov. Otázni visí nad štartom kanoniera Pierra-Emericka Aubameyanga. "Vo štvrtok ešte nemohol trénovať s mužstvom. Bude to tesné," prezradil Tuchel. Derby bude pravdepodobne z tribúny sledovať obranca Raphael Guerreiro, do zostavy BVB sa však vracia ofenzívny futbalista Andre Schürrle. kj ak



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies