Vicepremiérka je pripravená rokovať o rekonštrukcii vlády

NETKY.SK • 4 Marec 2021, 05:59 • 2 min
Vicepremiérka je pripravená rokovať o rekonštrukcii vlády

BRATISLAVA - Situácia v koalícii je vážna a vážne diskusie si vyžadujú svoj čas.

slovakia

left justify in out

Po stretnutí lídrov koalície vicepremiérka a šéfka Za ľudí Veronika Remišová povedala, že po roku vlády stoja pred hlbokou sebareflexiou, situácia je podľa nej vážna. Dodala, že rekonštrukcia vlády je na stole. 

 

REPORTÁŽ: Sulík a Remišová hovoria o možnej rekonštrukcii vlády, čo by to pre Slovensko znamenalo?

 

Opozícia by bola pre krajinu katastrofou

Priblížila, že počas utorkového predsedníctva strany jej členovia diskutovali o všetkých možných alternatívach. Nevyhli sa teda ani debate o odchode z vlády. 

Doplnila, že žiadna vláda nie je ideálna, ale tí, čo čakajú na svoju chvíľu v súčasnej opozícii, by boli pre Slovensko „katastrofou“. "V záujme partnerov je, aby koalícia vydržala," zdôraznila.

 

Súvisiaci článok: ROZHOVOR: Baránek označil výroky o hybridnej vojne pre Sputnik V za hlúposti, nákup ruskej vakcíny podporuje

 

Ako dodala, znechucujú ju neustále hádky vo vláde, odkazovanie cez médiá a zbytočné rozdeľovanie spoločnosti.

 

Matovič hovorí o politikárčení
Na brífingu po stretnutí koaličných partnerov Remišová zdôraznila, že si pred médiami nebudú vzájomne odkazovať, ktorý člen vlády by mal odstúpiť zo svojej funkcie.

 

„Na stole je rekonštrukcia vlády. V akej podobe bude, to uvidíme,“ povedala s tým, že v záujme všetkých štyroch koaličných partnerov je, aby táto koalícia vydržala.
 

Ako počas tlačovej besedy pred budovou NR SR povedala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) je pripravená „ponúknuť svoju funkciu”, ak to bude nevyhnutné. 

 

Prečítajte si tiež: Hrozí rozpad koalície? Strana Za ľudí a SaS dnes oznámia, či zotrvajú vo vláde

 

Pred kamery sa po koaličnej rade nepostavil premiér Igor Matovič. Prostredníctvom médii však podpredsedovi vlády a ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi a vicepremiérke Remišovej odkázal, aby nepolitikárčili a nevyužívali vakcínu Sputnik V ako zámienku na rozpad vládnej koalície.

 

Premiér SR: Mnohým politikom vyhovuje, že tu umierajú ľudia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies