Tréner Liverpoolu Klopp prezradil, že jeho klub nebude podpisovať nezaočkovaných hráčov

NETKY.SK • 21 December 2021, 12:46 • 2 min
Tréner Liverpoolu Klopp prezradil, že jeho klub nebude podpisovať nezaočkovaných hráčov

LIVERPOOL – Koronavírus ovplyvňuje športovú sféru aj naďalej. V anglickej Premier League sa kvôli zlej pandemickej situácii odohrali počas uplynulého víkendu len štyri zápasy z desiatich. Tréner FC Liverpool Jürgen Klopp sa najnovšie nechal počuť, že do svojho klubu nebude privádzať futbalistov, ktorí odmietajú vakcínu.

slovakia

left justify in out

Nemecký stratég na tlačovej konferencii potvrdil, že Liverpool bude pred prípadným podpisom zmluvy prihliadať na to, či je hráč zaočkovaný. „Pozrite sa na to z našej strany. Ak futbalista nemá vakcínu, predstavuje pre nás neustálu hrozbu. Samozrejme, že nechce byť nebezpečný a nepovie si, že mu na ostatných nezáleží, v skutočnosti je to ale inak. Následne musíme hľadať iné riešenie. Bude sa musieť prezliekať v inej šatni, jesť v odlišnej reštaurácii, sedieť v inom aute či autobuse. Z organizačnej stránky je to chaos.“

 

img

 

„Ak chceme naozaj dodržiavať pravidlá, je to ťažké. Ak niekto dostane covid a jeho spoluhráč s ním bol počas uplynulých štyroch dní v styku, musí ísť do karantény. Keď vycestujeme do zahraničia, po návrate sa musí izolovať, takže áno, na kabínu to má obrovský vplyv,“ pokračoval bývalý tréner Borussie Dortmund a Mainzu.

 

img

 

V Premier League momentálne pôsobí 68 percent plne zaočkovaných futbalistov. Pre porovnanie, v talianskej Serii A hrá až 98 percent zaočkovaných hráčov a vedenie ligy nemuselo až doteraz odkladať ani jeden zápas. Prvým odloženým súbojom v tejto sezóne bude víkendový duel Salernitany s Udinese, kvôli nákaze v tíme zo Salerna. Pozitívny test mal jeden hráč a dvaja členovia realizačného tímu.

 

 

Klopp, mimochodom veľký zástanca očkovania, odpovedal aj na otázku, či by podľa neho malo byť očkovanie povinné. „Dívam sa na to z morálneho hľadiska. Ak môžem urobiť niečo, čo pomôže ľuďom okolo mňa, považujem to za svoju povinnosť. Samozrejme, ostatní to vidia inak. Malo by teda ísť o osobnú povinnosť každého človeka a nie o zákonnú stránku veci. Mám 54 rokov a zvyčajne verím, že dokážeme presvedčiť ľudí, aby konali správne. V tomto prípade si však až tak istý nie som, pretože je neuveriteľné, akí sú antivaxeri agresívni. Majú jasno v tom, že sú múdrejší než ostatní,“ uzavrel.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies