VIDEO: Búrky v Nemecku spôsobili rozsiahle povodne

NETKY.SK • 14 Júl 2021, 11:02 • 2 min
VIDEO: Búrky v Nemecku spôsobili rozsiahle povodne

BERLÍN - Búrky v centrálnom Nemecku spôsobili rozsiahle povodne. Nočné búrky taktiež spôsobili škody. Úrady varujú pred ďalšími dažďami.

slovakia

left justify in out

Hasiči z mesta Hagen na západe krajiny v stredu informovali, že museli zachraňovať viacero vodičov, ktorých autá uviazli v zatopených podjazdoch. Videá na sociálnych sieťach ukazujú ulice zatopené do výšky kolien a ďalšie pod nánosom zosuvov pôdy. Zranených zatiaľ nehlásia.

 

 

Prečítajte si: Českú republiku zasiahli silné dažde s krupobitím. Hasiči sa celú noc nezastavili!


Okres Hof, neďaleko východnej hranice s Českou republikou, vydal v utorok výstrahu. V oblasti hlásili zatopené pivnice, povyvracané stromy a tiež nočné výpadky energie.



Podľa nemeckého meteorologického ústavu zaznamenali v regióne v priebehu 12 hodín asi 80 litrov zrážok na meter štvorcový.

 

Meteorológovia varujú pred ďalšími „extrémnymi búrkami“ v západných a centrálnych častiach Nemecka. Výstraha platí do štvrtka, pričom zrážky by mohli dosiahnuť až 200 litrov na meter štvorcový.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies