Trapas v USA: Líderka menšiny si zmýlila prezidenta Trumpa s Bushom

NETKY.SK • 7 Február 2017, 19:37 • 2 min
Trapas v USA: Líderka menšiny si zmýlila prezidenta Trumpa s Bushom

WASHINGTON - Americká demokratická kongresmanka Nancy Pelosiová v prejave omylom vyhlásila, že "nemôže spolupracovať s prezidentom Bushom". Zástupkyňa štátu Kalifornia a líderka demokratickej menšiny v Snemovni reprezentantov to povedala počas svojej pondelkovej tlačovej konferencie.

slovakia

left justify in out

"Hoci od inaugurácie ubehlo iba niekoľko týždňov, nenašla som zatiaľ nič, na čom by som mohla spolupracovať s prezidentom Bushom," vyhlásila politická veteránka, ktorú dnes citovala spravodajská stanica Fox News.

 

Na videozázname z tlačovej konferencie, ktorý sa objavil na stránke YouTube, vidno, ako si Pelosiovej kolegovia všimli jej omyl, rozhodli sa však neprerušiť ju so zámerom faktickej opravy.

 

Ktorého "prezidenta Busha" mala 76-ročná Pelosiová na mysli, nie je jasné. Líderka menšiny si zmýlila súčasného prezidenta USA Donalda Trumpa s bývalým americkým prezidentom Georgeom W. Bushom, ktorý v Bielom dome nie je už osem rokov. Pelosiová však bola vo funkcii aj počas mandátu Georgea H. W. Busha, ktorý z úradu odišiel pred 24 rokmi.

Trump, ako aj obaja Bushovci sú republikáni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies