Toyota sťahuje do servisov stotisíce automobilov

NETKY.SK • 18 Október 2013, 08:55 • 2 min
Toyota sťahuje do servisov stotisíce automobilov

BRATISLAVA - Japonská automobilka Toyota zvoláva do servisov 803 tis. vozidiel v USA a ďalšie v iných krajinách. Ide o modely Camry, Avalon a Venza vyrobené v rokoch 2012 a 2013. Dôvodom sú možné problémy s kondenzátorom klimatizácie. Predstavitelia spoločnosti Toyota o tom informovali vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť celkovo plánuje skontrolovať v servisoch až 885 tis. vozidiel modelov Camry, Avalon a Venza. Okrem opravy 803 tis. vozidiel v USA totiž spoločnosť sťahuje aj 44 tis vozidiel z Kanady, 10 600 z Mexika, ako aj 9 100 áut zo Saudskej Arábie. Zvyšné vozidlá spoločnosť predala na trhoch v pätnástich krajinách sveta. 

Problémom je, že voda z kondenzátora klimatizácie sa môže dostať do modulu, ktorý ovláda airbag a to môže spôsobiť jeho nafúknutie a vystrelenie v nesprávnom momente. Voda z kondenzátora môže nepriaznivo ovplyvniť aj posilňovač riadenia. Zo stanoviska spoločnosti Toyota vyplýva, že uvedený problém zapríčinil dve "drobné" zranenia, hoci nespôsobil žiadnu nehodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies