Témou Torty roka 2019 sa stali hrady a zámky

NETKY.SK • 27 September 2019, 11:59 • 2 min
Témou Torty roka 2019 sa stali hrady a zámky

NITRA - Príďte podporiť mladých cukrárov, ktorí Vám svoje umenie predvedú počas medzinárodnej súťaže.

slovakia

left justify in out

Jednou z hlavných činností, ktoré si dal za cieľ Spolok cukrárov Slovenska, je vyvíjať organizovanie cukrárskych súťaží. Cukrárskych súťaží pre profesionálov, ktoré majú za cieľ podporu remesla a jeho pozitívnu propagáciu na verejnosti.

 

Súťaž Torta roka 2019 bude prebiehať 06.11.2019 v priestoroch agrokomplexu Národného výstaviska v Nitre. Torta roka bude súčasťou 1. ročníka gastronomického veľtrhu Gastra & Kulinária 2019.

 

img

 

Návštevníci budú mať možnosť v pavilóne „M1“ sledovať 3 hodinovú prácu na dekorovaní torty na tému „Hrady a zámky Slovenska“. Samotná súťaž začína o 10:00 hod. Nielen súťažiaci, ale aj diváci sa môžu po skončení súťaže zúčastniť slávnostného vyhlásenia výsledkov, ktoré sa uskutoční o 15:00 hod. Všetky exponáty – torty s predpísanou tematikou, budú po vyhlásení výsledkov rozkrájané a rozdané prítomným divákom.

 

img

 

Súťaž je určená pre dvojice, fyzické osoby, ktoré sú k 06.11.2019 vo veku 15 - 23 rokov. Do súťaže sa môžu až do 18.10.2019 prihlásiť žiaci stredných odborných škôl, učňovských stredísk, ale aj mladí cukrári, ktorí spĺňajú podmienku dosiahnutého veku a pracujú v odbore cukrár buď ako SZČO alebo zamestnanec.

 

img

 

Súťaž sa koná pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Organizáciu celej súťaže zastrešuje známa slovenská cukrárka, predsedníčka Spolku Cukrárov Slovenska a majiteľka firmy Monikinetorty s.r.o. Monika Sisková.

 

Partneri súťaže sa postarali o to, že súťažiaci budú v Nitre bojovať nielen o víťazstvo v súťaži, ale aj  množstvo cien. Zájazdy na cukrárske veľtrhy, školenia s cukrárskym majstrom sveta a množstvo vecných cien budú veľkým lákadlom pre súťažiacich nielen zo Slovenska, ale aj zo susedných Čiech. Viac informácií, ako aj prihlášku, nájdete na stránke www.tortaroka.spolokcukrarov.sk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona