Silné dažde zaplavili cesty v Slovinsku . Slovinsko je opäť pod vodou. Doprava kolabuje a vietor ničí domy.

NETKY.SK • 29 August 2023, 11:10 • 2 min
Silné dažde zaplavili cesty v Slovinsku . Slovinsko je  opäť pod vodou. Doprava kolabuje a vietor ničí domy.

Ľubľana - Silné dažde a búrky, ktoré sa v pondelok prehnali cez slovinské pobrežie Jadranského mora a západné územie krajiny, zaplavili cesty a spôsobili komplikácie v doprave.

slovakia

left justify in out

Nárazy vetra strhli strechy štadióna a školy v pobrežnom meste Koper. V pohraničnom meste Tolmin voda zaplavila domy a pivnice. Silný vietor vyvracal stromy. Najhoršia dopravná situácia je medzi Koperom a Dragonjou. V postihnutých oblastiach zostalo bez elektriny takmer 1110 odberateľov, uviedla energetická spoločnosť Elektro Primorska. Následne sa búrka presunula do severnej a strednej časti Slovinska. Na začiatku augusta postihli Slovinsko prudké lejaky a rozsiahle záplavy. Podľa premiéra Roberta Goloba to bola najhoršia prírodná katastrofa v novodobých dejinách krajiny. Povodňami boli zasiahnuté dve tretiny územia, došlo aj k obetiam na životoch. Slovinská vláda odhaduje materiálne škody na päť miliárd eur. TASR správy prevzala z agentúr DPA a STA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR. Foto: tv.noviny
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies