Mladé Slovensky to dokázali! V Lausanne vyhrali zápas o bronz

NETKY.SK • 21 Január 2020, 19:18 • 2 min
Mladé Slovensky to dokázali! V Lausanne vyhrali zápas o bronz

LAUSANNE - Slovenská hokejová reprezentácia dievčat zvládla svoje posledné vystúpenie na III. zimných olympijských hrách mládeže vo švajčiarskom Lausanne. V dnešnom dueli triumfovala nad domácim družstvom Švajčiarska tesne 2:1 a vybojovala si bronzové medaily.

slovakia

left justify in out

Slovensko tretie najlepšie 

Všetko podstatné sa udialo počas druhej tretiny. V 19. min otvorila skóre Švajčiarka Nina Harjuová, ale v 26. min vyrovnala Nina Hudáková a o minútu neskôr pridala druhý gól Sloveniek Nikola Janeková. V záverečnej pätnásťminútovke (zápas sa hral systémom 3x15 minút) sa už skóre nezmenilo a v slovenskom tíme tak mohla naplno prepuknúť radosť zo zisku bronzových medailí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lausanne 2020 (@lausanne2020),

 

Snowboard

V utorok boli v akcii aj ďalší slovenskí športovci. V akrobatickom lyžovaní v disciplíne snowboardcross zmiešaných tímov obsadili Jakub Válek a Kayla Anna Lozáková konečné 14. miesto. V snoubordingu sa Eve Hanicovej v disciplíne big air nepodarilo preniknúť z kvalifikácie do hlavnej súťaže.

 

img

 

Beh na lyžiach
Slovensko malo až štyri "želiezka v ohni" v behu na lyžiach. V individuálnych pretekoch na 5 km voľnou technikou medzi dievčatami obsadila Kristína Sivoková 23. miesto, Timeu Mazúrovú klasifikovali na 50. poste. V chlapčenskej časti na 10 km klasicky Denis Tilesch skončil na 39. pozícii, Matúš Oravec dobehol na 56. priečke.

 

 

Slovenská bilancia v Lausanne
Slovenská vyprava ziśkala na ZOHM 2020 už 6 medailí. O štyri sa postarali hokejisti (0-2-2) v súťažiach troch proti trom, v nedeľu pridala striebro Viktória Čerňanská v súťaži monobobov a o najnovší prírastok do zbierky sa postarali spomenuté hokejistky.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies