Tenis: Slovenky sú majsterky Európy do 18 rokov!

NETKY.SK • 26 Júl 2022, 08:28 • 2 min
Tenis: Slovenky sú majsterky Európy do 18 rokov!

KLOSTERS – Mladé slovenské tenistky sa z minulotýždňových majstrovstiev Európy vrátili ovenčené úspechmi. Nikola Daubnerová a Nina Vargová triumfovali vo štvorhre na šampionáte hráčok do 18 rokov vo švajčiarskom Klostersi. Najvyššie nasadená dvojica zdolala vo finále domáci pár Karolina Kozaková, Celine Naefová 6:2, 6:7 (2), 10:3.

slovakia

left justify in out

Daubnerová takmer získala medailu aj v dvojhre

 

Daubnerová bojovala o medailu aj v dvojhre, no nad jej sily bola vo štvrťfinále jednotka "pavúka" a neskoršia víťazka turnaja Victoria Jimenezová Kasintsevová z Andorry, ktorej podľahla 2:6, 7:5, 4:6. Kasintsevová figuruje v pondelňajšom vydaní svetového rebríčka WTA na 157. pozícii.

 

„Ďakujem Ninke za výborný týždeň, veľmi som si to užila. Dokázali sme, že napriek tomu, že sme dlho nehrali spolu, stále sa dobre poznáme. Výborne sme sa dopĺňali na kurte, naše výkony sa celý týždeň zlepšovali. S dvojhrou som spokojná, dokázala som, že môžem hrať aj proti dievčatám, ktoré sú v rebríčku veľmi vysoko. Je to pre mňa veľká motivácia. Vždy je veľká česť reprezentovať krajinu. Čakajú na nás ME družstiev, aj tam chceme odovzdať všetko, čo vieme," povedala Daubnerová.

 

 

O titul majsterky Európy bojovala v nedeľu aj Mia Pohánková v kategórii dievčat do 14 rokov. Deviata nasadená hráčka však v českom Moste podľahla domácej turnajovej jednotke Alene Kovačkovej 7:5, 2:6, 4:6. So Soňou Depešovou zároveň získala aj bronz vo štvorhre.

 

„Každý zápas bol lepší a lepší, snažila som sa bojovať za každú cenu, aj keď som prehrala prvý set. Štvrťfinále aj semifinále som obrátila, vo finále som viedla po prvom sete, snažila som sa to dotiahnuť do úspešného konca, ale nepodarilo sa to. Súperka bola o pár loptičiek lepšia. Teším sa na MS do Prostějova, dúfam, že sa nám to tam podarí dotiahnuť aspoň do finále," uviedla Pohánková.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies