V topoľčianskom regióne vzniká nové združenie obcí Tribečská cyklomagistrála

NETKY.SK • 22 Apríl 2023, 11:00 • 2 min
V topoľčianskom regióne vzniká nové združenie obcí Tribečská cyklomagistrála

TOPOĽČANY - V topoľčianskom regióne by malo vzniknúť nové združenie Tribečská cyklomagistrála. Bude zastrešovať obce, ktoré sa chcú zapojiť do spoločného plánu budovania cyklotrás pozdĺž rieky Nitra a okolia.

slovakia

left justify in out

V topoľčianskom regióne by malo vzniknúť nové združenie Tribečská cyklomagistrála. Združenie bude zastrešovať obce, ktoré sa chcú zapojiť do spoločného plánu budovania cyklotrás pozdĺž rieky Nitra a okolia.

 

Vytvorenie Združenia obcí Tribečská cyklomagistrála a vstup mesta Topoľčany do tohto združenia schválili mestskí poslanci na aprílovom zasadnutí zastupiteľstva. Myšlienka založiť združenie obcí vznikla podľa slov primátorky Topoľčian Alexandry Gieciovej na marcovom pracovnom stretnutí zástupcov Nitrianskeho samosprávneho kraja, Trenčianskeho samosprávneho kraja, mesta Topoľčany a okolitých obcí. Cieľom stretnutia bola téma vytvorenia spoločného plánu budovania cyklotrás v regióne. Ten by nadviazal na existujúce cyklotrasy v Nitrianskom a Trenčianskom kraji a zároveň definoval možnosti budovania nových úsekov cyklotrás a cyklociest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies