Novým generálnym riaditeľom Slovenského pozemkového fondu je Richard Šmída

NETKY.SK • 30 November 2023, 08:35 • 2 min
Novým generálnym riaditeľom Slovenského pozemkového fondu je Richard Šmída

Slovenský pozemkový fond (SPF) je právnická osoba (neštátna a nezisková organizácia), ktorá koná vo verejnom záujme. SPF spravuje poľnohospodárske nehnuteľnosti vo vlastníctve štátu a nakladá s pozemkami, ktorých vlastník nie je známy.

slovakia

left justify in out

Vláda SR na návrh ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR odvolala z funkcie generálneho riaditeľa SPF Henricha Haščáka. Na jeho post od 30. novembra 2023 nastupuje Richard Šmída. Novým námestníkom generálneho riaditeľa Slovenského pozemkového fondu sa stane Rastislav Juhár. 

„Slovenský pozemkový fond po období nečinnosti predošlého riaditeľa Jána Marosza potrebuje nakopnúť a som presvedčený, že tieto zmeny boli nevyhnutné pre to, aby SPF riadne fungoval,“ vyhlásil minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč.

Richard Šmída v roku 1997 absolvoval Právnickú fakultu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Od roku 2022 doteraz je členom rady SPF a v rokoch 2015 až 2018 pôsobil ako riaditeľ regionálneho odboru SPF Košice, informuje agentura TASR.

SPF je právnická osoba zriadená zákonom. Fond nie je zriadený na podnikanie. Činnosť fondu riadi generálny riaditeľ, spolu s námestníkom sa zodpovedajú za výkon svojej funkcie Vláde SR, uvádza pozfond.sk.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: pozfond.sk, Foto: SPF
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies