Pozostatky kardinála Jozefa Tomka sú už na Slovensku

NETKY.SK • 11 August 2022, 19:22 • 2 min
Pozostatky kardinála Jozefa Tomka sú už na Slovensku

BRATISLAVA - Lietadlo s rakvou priletelo vo štvrtok popoludní z Vatikánu na bratislavské letisko M. R. Štefánika.

slovakia

left justify in out

Vo vatikánskej Bazilike sv. Petra sa dopoludnia uskutočnila posledná rozlúčka so zosnulým Tomkom. Zádušnú omšu viedol kardinál Giovanni Battista Re a záverečný rozlúčkový obrad vykonal osobne pápež František.

 


Verejnosť sa bude môcť s kardinálom Tomkom rozlúčiť v nasledujúcich dňoch v Bratislave aj Košiciach. V piatok a sobotu (12. - 13. 8.) budú vystavené jeho pozostatky na verejnú úctu v Katedrále sv. Martina v Bratislave v čase od 9.00 do 12.00 h, následne sa uskutoční v obidva dni svätá omša.

 

obrazok

 

V nedeľu a pondelok (14. - 15. 8.) bude telo Tomka v Katedrále sv. Alžbety v Košiciach. Verejnosť si ho môže uctiť v nedeľu v čase od 16.00 do 21.00 h a v pondelok od 9.00 do 12.00 h. V oboch katedrálach budú umiestnené kondolenčné knihy.

Omša s pohrebnými obradmi sa uskutoční v utorok 16. augusta so začiatkom o 11.00 h. Hlavným celebrantom bude emeritný pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka. Tomko bude pochovaný v Katedrále svätej Alžbety v Košiciach, kde má pripravenú hrobku.

 

obrazok


Tomko bol najstarším členom kolégia kardinálov. Zomrel vo veku 98 rokov v pondelok (8. 8.) vo svojom byte v Ríme, kde sa oňho starali Milosrdné sestry svätého Vincenta de Paul. 

 

Prečítajte si aj: Veriaci by mali priniesť na poslednú rozlúčku s kardinálom Tomkom iba duchovné kytice



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies