Tip na knihu: „List od milujúceho Otca“ – Boh ti tu nechal ľúbostný odkaz...

NETKY.SK • 22 Jún 2023, 14:15 • 2 min
Tip na knihu: „List od milujúceho Otca“ – Boh ti tu nechal ľúbostný odkaz...

Toto je výnimočný príbeh výnimočnej knižky, ktorá vznikla ako odpoveď na hľadanie lásky. Američan Barry Adams, ktorý nemal žiadne spisovateľské ambície, chcel lepšie pochopiť podstatu božieho srdca. A Boh mu odpovedal. Nápadom na knihu, z ktorej sa stal napokon bestseller a bola preložená do viac ako 125 svetových jazykov...

slovakia

left justify in out

Väčšina z nás dokáže zaujať k Bohu nejaký teologický postoj. Veríme v neho, neveríme, alebo sme niekde na pol ceste... No ak aj v Boha veríme, alebo pripúšťame jeho existenciu, ešte stále to neznamená, že poznáme jeho milujúcu, otcovskú podstatu.

Vlastne, väčšinou nám tento najpodstatnejší diel skladačky uniká. Aj Barry Adams to tak pociťoval. Keď mu raz istý známy po modlitbe za neho povedal:  "Videl som obraz teba ako malého dieťaťa a Boha, ktorý si ťa ako otec znovu pripája pupočnou šnúru k sebe," zrodila sa v ňom veľká túžba pochopiť a precítiť tento obraz - spoznať Boha ako svojho otca.

A predsavzal si, že nasledujúcich deväť mesiacov tomuto spoznávaniu zasvätí. V istom momente na tejto vzrušujúcej ceste naozaj pocítil intenzívny dotyk Božej lásky. „V prvej chvíli som cítil všetku bolesť a sklamanie malého chlapca, ktorý len chcel byť milovaný. No v kontraste s tou bolestnou prázdnotou som pocítil aj neuveriteľné teplo Boha-Otca, ktorý ma objímal. Jeho láska sa ako vlna za vlnou začala dotýkať najhlbších miest v mojom srdci, ktoré bolo v detstve také zranené a znechutené.“

 

img

 

Po takomto otcovsko-synovskom stretnutí sa Barrymu začalo zdať, že vidí božiu lásku všade naokolo, že Boh ho priam vyzýva, aby sledoval jej stopy, vnímal ju a zachytával. „Bolo to, akoby sa mi ´rozsvietili svetlá´ a ja som cítil Božie srdce v celej Biblii. Spomínam si na deň, keď som požiadal Boha, aby mi pomohol lepšie pochopiť Jeho lásku vo svetle konkrétnych veršov. Vo svojom srdci som okamžite počul tichý hlas, ktorý hovoril: "Ak tie verše zoradíš v správnom poradí, vytvoria ľúbostný list."

Barry túto výzvu poslúchol a zostavil sériu parafrázovaných veršov z Písma do prezentácie v PowerPointe, ktorú začal predstavovať v jeho cirkevnom spoločenstve. A bol prekvapený, ako ľudia začali reagovať na toto jednoduché posolstvo o láske. „Všade, kde som predstavil túto jednoduchú prezentáciu, boli reakcie rovnaké. Videl som tú neuveriteľnú potrebu a hlad, ktorý všetci máme - aby sme boli milovaní spôsobom, akým nás môže milovať iba Boh Otec. Pochopil som, že toto posolstvo musím dostať do širšieho povedomia.“

V roku 1999 Barry so spolupracovníkmi spustil stránku www.FathersLoveLetter.com, kde ponúkali „Otcov list lásky“ ako bezplatné video vo formáte Flash. V januári 2000 tak takmer odstavili poskytovateľa internetu kvôli množstvu ľudí, ktorí video naraz sledovali. Záujem o tento spočiatku „nevinný nápad“ sa tak zvyšoval, že Barry sa musel odovzdať na plný úväzok misii, ktorú dostal od Boha: šíriť takýmto spôsobom odkaz Jeho lásky.  

 

img

 

Z jednoduchej prezentácie napokon vznikla pútavá, za srdce chytajúca knižka, poskladaná z veršov z Biblie naprieč rôznymi jej kapitolami. Výsledok je naliehavý a zároveň intímny odkaz od Boha, akýsi list, v ktorom sa nám prihovára a ubezpečuje o svojej láske.

Pretože práve to je  pre nás najťažšie. Vziať Boha a jeho slovo za slovo. Vziať si jeho slová o láske k nám osobne a vsadiť si ich priamo do srdca. Možno ich počujeme, poznáme, no so skutočným precítením a každodenným žitím tejto tak „nepredstaviteľnej, bláznivej lásky“ je to už horšie.

 

Neveríme, že taká láska môže existovať. Neveríme, lebo sme ju tu na svete nevideli. Lebo nám ju pre vlastné nedokonalosti, či zranenia nedokázali odovzdať rodičia, najbližší, okolie, pretože nám jej žiarivé svetlo rozmazáva svojou špinou realita sveta. Pretože to všetko okolo nás je príliš náročné, zraňujúce, toľkokrát sklamalo a zlyhalo...

 

img

 

V knihe List milujúceho Otca sú zozbierané tie najkrajšie verše Biblie, zoradené tak prekvapivo, že vyznievajú ako nádherný ľúbostný odkaz. Odkaz, ktorý nás chce uistiť o jeho láske, vernosti, o tom, že patríme k nemu. Ak my sami sa rozhodneme načiahnuť k jeho vystretej ruke.

 

K jednotlivým veršom patria aj osobné modlitby a krátke povzbudivé zamyslenia, kniha je obohatená výstižnými fotografiami, evokujúcimi silné puto milujúceho rodiča a dieťaťa, pocity bezpečia, dôvery, blízkosti, voňavého a farebného domova.

 

Unikátny darček robí z knihy aj samotný list lásky, priložený na konci, ako potvrdenie o tom, že slová jeho lásky sú adresované skutočne každému jednému z nás, kto ho prijal za Otca. Je len na nás, či mu dovolíme milovať nás tak, ako si to na svete len ťažko dokážeme predstaviť, a necháme, nech jeho osobné vyznanie lásky zmení náš život.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies