Sexuálne zneužívanie je stále tu a ubližuje! Polícia obvinila 40-ročného učiteľa zo zneužitia troch žiakov

NETKY.SK • 16 November 2021, 11:29 • 2 min
Sexuálne zneužívanie je stále tu a ubližuje! Polícia obvinila 40-ročného učiteľa zo zneužitia troch žiakov

BRATISLAVA - Polícia obvinila učiteľa, ktorý mal zneužiť svoje postavenie celkovo na troch žiakoch školy. Pod rôznymi zámienkami mal chlapcov pozývať na miesta, kde boli osamote, pričom ich mal aj sexuálne zneužiť.

slovakia

left justify in out

V prípade preukázania viny hrozí 40-ročnému Andrejovi z Levíc až päťročný trest. Obvinený mal ako pedagogický zamestnanec jedného z bratislavských gymnázií zneužiť svoje postavenie a pozíciu autority, ako aj vplyv na troch žiakoch školy. Učiteľ pod rôznymi zámienkami, ako napríklad s cieľom zlepšenia prospechu, spoločných cvičení alebo projektov, chlapcov pozýval po vyučovaní na rôzne miesta (učebne školy alebo aj do bytu učiteľa), kde bol s nimi osamote. "Následne s chlapcami hral rôzne hry a cvičenia, pri ktorých sa mal dopustiť aj ich sexuálneho zneužitia," doplnil Szeiff. K uvedeným skutkom malo dôjsť v apríli a auguste 2020 a následne v máji 2021.

 

img

 

Prečítajte si: SKUTOČNÝ PRÍBEH obete pedofílie: Človek, ktorý ma 5 rokov znásilňoval, sedí v našej kuchyni a pije z môjho pohára, akoby sa nič nestalo!

 

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV vzniesol vo veci obvinenie z trestného činu sexuálneho zneužívania, trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže a trestného činu poškodzovania cudzích práv," priblížil hovorca s tým, že obvinený muž je v súčasnej dobe na základe rozhodnutia sudcu okresného súdu v Bratislave stíhaný väzobne.

 

 

Polícia sa vyjadrila na sociálnej sieti, že sexuálne zneužívanie je možné rozdeliť do dvoch skupín, a to na sexuálne zneužívanie zverenej osoby a sexuálne zneužívanie ostatných osôb. "Sexuálne zneužívane zverenej osoby sme v minulom roku vyšetrovali v 14 prípadoch, čo je o 7 menej, ako v roku 2019. Objasnili sme 7 prípadov. Prípadov sexuálneho zneužívania ostatných osôb sme zaznamenali 454, čo je v porovnaní s rokom 2019 menej o 66 prípadov. Objasnili sme 328 prípadov."

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies