Tesla zverejnila najlepšiu štvrťročnú správu v histórii

NETKY.SK • 22 Október 2020, 19:42 • 2 min
Tesla zverejnila najlepšiu štvrťročnú správu v histórii

SAN CARLOS - Americký výrobca elektromobilov Tesla prekonal trhové predpovede o štvrťročných tržbách a príjmoch. Vytvoril tak nové rekordy pre tieto ukazovatele.

slovakia

left justify in out

Zisk spoločnosti Tesla v treťom štvrťroku vzrástol 2,3 násobne v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2019. Spoločnosť vykazuje ziskovosť už piaty štvrťrok za sebou.

 

Zatiaľ čo ďalšie automobilky v tomto roku skolabovali, Tesla v pandemickom roku by mohla po rokoch strát vyjsť v pluse, píše Wall Street Journal.

 

Spoločnosť vykázala nárast výnosov o 39% v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku - na 8,77 miliárd dolárov, čo prekonalo aj očakávania analytikov, ktorí počítal rast na úrovni 8,3 miliárd USD.

 

img

 

Tesla tiež dosiahla rekordný zisk 331 miliónov dolárov, čo je nárast o 131 percent oproti minulému roku. Toto je pre spoločnosť piaty ziskový štvrťrok za sebou.

 

V druhom štvrťroku 2020 bol zisk spoločnosti Tesla 104 miliónov dolárov a v predchádzajúcich troch štvrťrokoch - 143 miliónov dolárov, 105 miliónov dolárov a 16 miliónov dolárov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Elon Musk sľubuje lacnejšie Tesly s dlhším dojazdom

 

Pol milióna automobilov

Výrobca elektromobilov zároveň zvýšil svoje výdavky o 35%, čo súvisí najmä s nákladmi na výstavbu nových závodov.

 

Okrem toho Tesla zaznamenala rekordný predaj automobilov (139 000 automobilov) v treťom štvrťroku a oznámila oživenie predpandemického plánu predať tento rok najmenej pol milióna vozidiel, čo je oproti roku 2019 nárast o 36%.

 

"Aj keď sa dosiahnutie tohto cieľa stalo zložitejším, naším cieľom zostáva dodanie pol milióna vozidiel v roku 2020," uviedla spoločnosť.

 

img

 

Generálny riaditeľ Tesla Elon Musk tiež poznamenal, že spoločnosť sa v budúcom roku chystá dodávať zákazníkom od 840 tisíc do milióna elektromobilov.

 

Po zverejnení štvrťročnej správy vzrástli ceny akcií americkej automobilky o viac ako 3 percent. Od začiatku roka akcie Tesla zdraželi zhruba päťkrát.

 

Na konci augusta spoločnosť rozdelila akcie, aby zvýšila ich počet v obehu, znížila cenu každej z nich a stala sa tak prístupnejšou pre investorov.

 

Súvisiaci článok: Tesla sa rozhodla, že jej akcie budú lacnejšie a dostupnejšie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona