La Liga: Barcelona sa pousnula na 5. miesto, Real neuspel na pôde Getafe

NETKY.SK • 3 Január 2022, 10:14 • 2 min
La Liga: Barcelona sa pousnula na 5. miesto, Real neuspel na pôde Getafe

MADRID – Barcelona sa pod Xavim zlepšuje a posunula sa už na 5. miesto La Ligy. Real si v madridskom derby nedokázal poradiť s Getafe a podľahol 1:0.

slovakia

left justify in out

O jediny gól zápasu sa postaral Luuk de Jong

 

Futbalisti Barcelony zvíťazili v záverečnom nedeľnom zápase 19. kola La Ligy na trávniku nováčika súťaže RCD Mallorca 1:0. Jediný gól vsietil v 44. minúte Luuk de Jong. V drese domácich absolvoval celý duel slovenský stopér Martin Valjent, v nadstavenom čase dostal žltú kartu za nešportové správanie.

Barcelona, ktorá vzhľadom na rozsiahlu covidovú maródku nastúpila s okliešteným kádrom, sa posunula v tabuľke na 5. miesto. Mallorca figuruje na 15. priečke.

 

Real prekvapivo prehral s Getafe

 

Futbalisti Realu Madrid začali rok 2022 prehrou v mestskom derby na ihrisku Getafe 0:1. V nedeľu v 19. kole La Ligy rozhodla o ich prehre hrubá chyba v obrane, ktorú využil Turek Enes Ünal. "Biely balet" zostal na čele tabuľky s osembodovým náskokom pred FC Sevilla, tá ale odohrala o dva zápasy menej. Real začal duel nekoncentrovane a pykal v 9. minúte po hrubej chybe brazílskeho obrancu Edera Militaa. Ten si nechal na hranici šestnástky školácky zobrať loptu od Ünala a turecký reprezentant strelil jediný gól súboja.

 

Favorit mal potom veľkú prevahu aj šance, nedokázal však vyrovnať a zapísal si druhú ligovú prehru v ročníku. Getafe, ktoré viacerými skvelými zákrokmi podržal brankár David Soria, natiahlo v La Lige sériu bez prehry na šesť zápasov a pomaly uniká zo zóny zostupu.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies