Testy vakcíny prerušili po nepriaznivej reakcii jedného z účastníkov

NETKY.SK • 9 September 2020, 10:34 • 2 min
Testy vakcíny prerušili po nepriaznivej reakcii jedného z účastníkov

BRATISLAVA - Finálne klinické testy vakcíny proti koronavírusu, ktorú vyvíjajú spoločnosť AstraZeneca a Oxfordská univerzita, prerušili po tom, ako sa u jedného z účastníkov vo Veľkej Británii objavila nepriaznivá reakcia. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

AstraZeneca rozhodnutie označila za "rutinnú" pauzu v prípade "nevysvetliteľného ochorenia".

 

Testovanie pod drobnohľadom celého sveta
Testovanie pritom sleduje celý svet, pretože práve vakcína z dielne AstraZeneca a Oxfordskej univerzity je považovaná za jedného z najsilnejších kandidátov spomedzi desiatok, ktoré vyvíjajú na celom svete.

Po tom, ako úspešne prešla prvou a druhou fázou testovania, stúpli nádeje, že by mohla byť jednou z prvých, ktoré sa dostanú na trh.

 

 

Tisícky účastníkov počas niekoľkých rokov

V uplynulých týždňoch sa testy posunuli do tretej fázy, na ktorej sa zúčastňuje asi 30-tisíc ľudí v Spojených štátoch, Brazílii, Veľkej Británii a Juhoafrickej republike.

 

Tretia fáza klinických skúšok vakcín zvyčajne zahŕňa tisícky účastníkov a môže trvať aj niekoľko rokov.

Zdravotnícka webstránka Stat News, ktorá správu o prerušení štúdie priniesla ako prvá, uvádza, že detaily o reakcii britského účastníka zatiaľ nie sú známe, no podľa ich zdroja sa očakáva, že sa zotaví.

Ochranné pomôcky môžete objednávať na: shop.netky.sk. Na sklade sú jednorázové ochranné rúška, textilné ochranné rúška a dezinfekčné gély.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies