Ján Budaj prisľúbil Ukrajine mimoriadnu pomoc. Čo všetko bude zahŕňať?

NETKY.SK • 13 Júl 2022, 20:17 • 2 min
Ján Budaj prisľúbil Ukrajine mimoriadnu pomoc. Čo všetko bude zahŕňať?

PRAHA - Minister životného prostredia Ján Budaj, ponúkol Ukrajine slovenských expertov v oblasti posudzovania vplyvov na prírodu.

slovakia

left justify in out

Minister Budaj na stretnutí šéfov envirorezortov členských krajín Európskej únie v Prahe, uviedol, že Ukrajine musíme pomôcť aj v oblasti životného prostredia. 

 

„Ukrajinská vláda má zdokumentovaných 257 konkrétnych envirozločinov, pričom boli ničené aj národné parky, jazerá boli zamínované a vyše troch miliónov hektárov lesa zhorelo. Pevne verím, že tieto zločiny nezostanú bez spravodlivého súdu a nám sa podarí spoločným úsilím a odhodlaním prispieť k obnove a zaisteniu zelenej a mierovej budúcnosti pre Ukrajinu," napísal na sociálnej sieti Budaj.

 

Prečítajte si aj: Mimovládne organizácie žiadajú obmedziť moc generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ten má pre nich jasný odkaz

 

img

 

Ministri rokovali aj o biodiverzite. Podľa Budaja k jej ochrane musí prispieť každá krajina. „Odmietame, aby proces zvrátenia globálnej straty biodiverzity ležal iba na pleciach rozvinutých krajín. Zachovanie biodiverzity je aj záujmom rozvojových krajín," uviedol ďalej minister Ján Budaj. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Veronika Remišová predstavila nový program pre úspešné Slovensko

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies