Austrália otvára ekonomiku aj napriek rekordným počtom nakazených

NETKY.SK • 3 Január 2022, 11:54 • 2 min
Austrália otvára ekonomiku aj napriek rekordným počtom nakazených

CANBERRA - V Austrálii potvrdili za predchádzajúcich 24 hodín 37 150 prípadov nákazy, čo predstavuje nový rekord. Do tejto bilancie však nezapočítali údaje zo Západnej Austrálie a Severného teritória, na ktoré sa stále čaká.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počet prípadov nákazy koronavírusom v Austrálii síce v týchto dňoch láme rekordy, avšak austrálska vláda v pondelok oznámila, že v dôsledku miernejšieho priebehu ochorenia pri nákaze variantom omikron bude pokračovať v znovuotváraní ekonomiky. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

img

 

Rekordné počty novonakazených hlásili v pondelok zo štátov Viktória, Queensland, Južná Austrália, Tasmánia a tiež z teritória hlavného mesta Canberra. V Novom Južnom Walese mali 20 794 prípadov infekcie, čo bolo viac než v nedeľu, avšak menej než rekordných 22 577 infekcií oznámených v sobotu.

 

Prečítajte si tiež: Európa prekročila smutnú hranicu v počte nakazených. Slovensko však hlási dobré správy!

 

„Mali by sme prestať myslieť na počty prípadov a namiesto toho myslieť na vážne chorých, žiť s vírusom, starať sa o svoje zdravie, sledovať u seba príznaky a nechať ekonomiku fungovať,“ vyhlásil austrálsky premiér Scott Morrison.

 

img

 

Počet hospitalizovaných narástol v Novom Južnom Walese za jeden deň o 10 percent a na viac než trojnásobok oproti Vianociam. Federálny minister zdravotníctva Greg Hunt povedal, že variant omikron je síce nákazlivejší, avšak ochorenie má miernejší priebeh než je tomu u iných variantov.

 

Nemocnice v Novom Južnom Walese však zápasia s nedostatkom personálu – jednak z dôvodu sviatkov a jednak preto, že viacero zdravotníkov musí byť v karanténe z dôvodu nedávnych kontaktov s nakazenými, uviedol šéf tamojšieho lekárskeho združenia Michael Bonning, ktorý varoval pred „uvoľnením všetkého“.

 

img

 

Za predchádzajúci deň zomrelo v Austrálii s ochorením COVID-19  osem ľudí, od začiatku pandémie približne 2 260.

 

Možno vás zaujme: V Turecku začnú podávať piatu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies