Tesla sa rozhodla, že jej akcie budú lacnejšie a dostupnejšie

NETKY.SK • 12 August 2020, 18:3 • 2 min
Tesla sa rozhodla, že jej akcie budú lacnejšie a dostupnejšie

PALO ALTO - Spoločnosť Tesla sa rozhodla, že jej akcie budú lacnejšie a dostupnejšie pre investorov. Akcie automobilky sa od konca minulého roka viac ako strojnásobili.

slovakia

left justify in out

Aby Tesla sprístupnila svoje akcie investorom, spoločnosť uskutoční tzv. stock split - rozdelenie akcií. Rozdelenie sa uskutoční v pomere jedna až päť. To znamená, že každý akcionár Tesla dostane štyri ďalšie akcie za jednu už existujúcu, pričom celková hodnota jeho balíka sa nezmení.

 

img

 

Rozdelenie akcií sa uskutočni po ukončení obchodovania na burze cenných papierov 28. augusta.

 

Rýchly rast hodnoty

O rozdelení akcií sa rozhodlo z dôvodu rastu ich hodnoty. V posledných týždňoch cena akcií spoločnosti takmer dosiahla 1 650 dolárov, čo z nich urobilo nedosiahnuteľné pre investorov s malým kapitálom.

 

Akcie spoločnosti Tesla sa zvýšili o viac ako 200 percent od konca minulého roka, keď ich cena bola 413 dolárov za akciu. 11. augusta, na konci obchodovania na burze Nasdaq, mala jedna akcia Tasla hodnotu 1 374 dolárov. Po vyhlásení o buducom rozdelení akcií vyskočili ešte o 7 percent.

 

img

 

V júli vykázala spoločnosť Tesla po prvýkrát v histórii zisk po dobu štyroch po sebe nasledujúcich štvrťrokov. Z tohto dôvodu je možné, že bude zaradená do indexu S&P 500, v ktorom sú pomenované najväčšie americké spoločností z hľadiska kapitalizácie.

 

V súčasnosti je Tesla najdrahšou automobilkou na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona