WADA má ďalšie dôkazy, okruh ruských športovcov s dopingom sa možno rozšíri

NETKY.SK • 1 Máj 2020, 11:05 • 2 min
WADA má ďalšie dôkazy, okruh ruských športovcov s dopingom sa možno rozšíri

MONTREAL - Ďalšia vlna ruských športovcov by mohla čeliť dopingovým obvineniam po tom, čo Svetová antidopingová agentúra (WADA) vo štvrtok oznámila dokončenie vyšetrovania rozsiahleho množstva dôkazov.

slovakia

left justify in out

Ohrozených takmer 300 športovcov

Po získaní archívnych údajov z moskovského antidopingového laboratória sa vyšetrovatelia WADA zamerali na cieľovú skupinu 298 športovcov a zostavili balíčky dôkazov pre ďalšie orgány činné v trestnom konaní, aby ich mohli stíhať.

 

img

 

Manipulacia so súbormi 

WADA informovala, že dôkazy sa týkajú športovcov z 27 športových odvetví, no konkrétne ich nemenovala. Postúpila ich 29 antidopingovým organizáciám, 27 medzinárodným federáciám a jednej organizácii, ktorá usporadúva významné športové podujatie. Až v 145 súboroch z celkového počtu 298 našla WADA známky manipulácie.

 

img

 

Vyjadrenie prezidenta WADA

"WADA v uplynulých piatich rokoch venovala svoj čas a zdroje predovšetkým ruskej dopingovej kríze. Chcel by som sa poďakovať našim vyšetrovateľom za usilovnosť, profesionalitu a odbornosť, ako aj jednotlivým organizáciám za ich pokračujúcu spoluprácu pri ochrane čistého športu," uviedol vo vyhlásení prezident WADA Witold Banka. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona