Dušan Kováčik čelí ďalšej obžalobe

NETKY.SK • 21 September 2021, 11:43 • 2 min
Dušan Kováčik čelí ďalšej obžalobe

BRATISLAVA - Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika odsúdili v pondelok na 14-ročné väzenie. Čoho sa týka jeho ďalšia obžaloba?

slovakia

left justify in out

Na bývalého špeciálneho prokurátora podali ďalšiu obžalobu pre zločin prijímania úplatku.  Upozornil na to portál Aktuality.sk. "Obžaloba Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) v tejto trestnej veci bola podaná na ŠTS 14. septembra. Napadla zákonnému sudcovi na pracovisku v Banskej Bystrici," spresnila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. Obžalobu podali aj na podnikateľa Petra Košča pre prečin podplácania. Podľa medializovaných informácií mal od neho Dušan Kováčik prijať úplatok vo výške 50 000 eur za odňatie spisov jednému z prokurátorov ÚŠP.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Súd rozhodol o treste pre Dušana Kováčika! Politici reagujú

 

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika odsúdil v pondelok v inej veci ŠTS v Pezinku na 14-ročné väzenie. Vymeral mu aj trest prepadnutia majetku. Podľa súdu je vinný vo všetkých štyroch bodoch obžaloby. Mal pomáhať zločineckej skupine takáčovcov, zobrať úplatok, ako aj vynášať informácie o prebiehajúcich trestných konaniach zo špeciálnej prokuratúry. Rozsudok nie je právoplatný.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona