Mladí Slováci odvetný duel s Rumunskom nezvládli

NETKY.SK • 11 Apríl 2019, 19:21 • 2 min
Mladí Slováci odvetný duel s Rumunskom nezvládli

SENEC - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov podľahli vo štvrtkovom odvetnom medzištátnom prípravnom stretnutí na ihrisku NTC v Senci rovesníkom z Rumunska 2:4 (0:2).

slovakia

left justify in out

Mladí Slováci inkasovali dva góly v prvom polčase, potom síce zásluhou kapitána Filipa Lichého v 50. min a striedajúceho Marcela Vasiľa v 72. min dvakrát po zmene strán stiahli náskok súpera na rozdiel jediného gólu, ale napokon v stretnutí ťahali za kratší koniec. 

 

Rumuni dohrávali záverečných 30 minút bez prísne vylúčeného Vaidu, ktorý na polovici ihriska zašiel nešetrne do Patrika Mysloviča a dostal červenú kartu. Zverenci trénera Alberta Rusnáka st. nenadviazali na utorňajšie tesné víťazstvo 1:0 nad týmto rumunským protivníkom, ktoré dosiahli rovnako na trávniku pri Slnečných jazerách.

 

 


Medzištátne prípravné futbalové stretnutie hráčov do 18 rokov - štvrtkový výsledok:

Slovensko "18" - Rumunsko "18" 2:4 (0:2)
Góly SR "18": 50. Lichý, 72. Vasiľ - 8. June, 19. Vaida, 51. Miculescu, 77. Dumitru, ŽK: F. Nagy - Dumitru, June, ČK: 64. Vaida (Rumunsko "18"), rozhodovali: Ruc - Jankovič, Straka (všetci SR), 100 divákov


Hlas (zdroj: SFZ):
Albert Rusnák st. (tréner futbalistov SR "18"): "Tento zápas rozhodli tri kľúčové veci - dôraz v súbojoch, efektivita a hráčska kvalita. Vo všetkých troch aspektoch mal navrch rumunský súper. Neboli sme kontaktní, aj v tomto stretnutí sme mali dostatok šancí a ak by sme premenili polovicu príležitostí, neprehráme. O kvalite jednotlivcov sa hráči presvedčili na vlastnej koži: je iné hrať domácu dorasteneckú ligu a iné sa konfrontovať na medzištátnom fóre. Prejavilo sa to aj vtedy, keď sme dvakrát znížili na rozdiel gólu, no po chvíli sme inkasovali po chybách. Som rád, že sme to videli, tu a teraz. Znamená to výzvu pracovať na raste, týka sa to hráčov i nás trénerov. Tento dvojzápas sme odohrali bez hrotového útočníka a videli sme, aký je to problém. A žiaľ, mimo asociačných termínov nám nechcú zahraničné kluby uvoľňovať našich hráčov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies