Taliansko predalo dlhopisy takmer za 4 miliardy

NETKY.SK • 27 August 2013, 12:34 • 2 min
Taliansko predalo dlhopisy takmer za 4 miliardy

MILÁNO - Taliansko dnes predalo dlhopisy celkovo takmer za 4 miliardy eur. Výnosy dvojročných dlhopisov sa mierne zvýšili, čo odráža obavy investorov týkajúce sa potenciálnej vládnej krízy v tretej najväčšej ekonomike eurozóny. Informovali o tom agentúra Reuters a Wall Street Journal.

slovakia

left justify in out

Talianske ministerstvo financií dnes predalo 2-ročné dlhopisy s nulovým kupónom za 2,98 miliardy eur. Ich priemerný výnos mierne vzrástol na 1,871 % z 1,857 % v júlovej aukcii, uviedla talianska centrálna banka. Rím okrem toho predal dva druhy inflačne indexovaných dlhopisov splatných v roku 2018 a v roku 2026 celkovo za 1 miliardu eur. Ich výnosy v porovnaní s predchádzajúcimi aukciami konanými na konci júna klesli.

Taliansko v stredu (28. 8.) ponúkne pokladničné poukážky za 8,5 miliardy eur a vo štvrtok (29. 8.) 5-ročné a 10-ročné dlhopisy celkovo až za 6 miliárd eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies