Talianska polícia zatkla štyroch sympatizantov Islamského štátu

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 15:31 • 2 min
Talianska polícia zatkla štyroch sympatizantov Islamského štátu

MILÁNO - Talianska polícia na dnešnej tlačovej konferencii spresnila predchádzajúce informácie o priebehu vyšetrovania prípadov šiestich sympatizantov extrémistickej skupiny Islamský štát (IS), píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Polícia zadržala štyri osoby a na ďalšie dve vydala zatykače. Medzi zatknutými je 23-ročný mladík marockého pôvodu, ktorý mal dostávať pokyny z území ovládaných IS ku spáchaniu útokov v Ríme.

Prokurátor Maurizio Romanelli uviedol, že polícia prekazila komunikáciu v štruktúrach IS, nariaďujúcu spáchanie útokov "so špeciálnym zameraním sa na Rím" ako na kľúčové centrum kresťanstva.

 

Podľa talianskych úradov však nijaké útoky bezprostredne nehrozia. Vyšetrovatelia okamžite zakročili a zatkli štyroch podozrivých, na dvoch ďalších vydali zatykače. Úrady zatkli Abderrahima Moutahrricka marockého pôvodu a jeho manželku Salmu Bencharkiovú, ktorí mali v úmysle vycestovať za džihádistami z IS. Rodina s dvoma deťmi (vo veku štyroch a dvoch rokov) žila v rovnomennej metropole provincie Lecco, približne 50 kilometrov severne od Milána.

 

Ďalším zatknutým je 23-ročný Maročan Abderrahmane Khachia, ktorý plánoval vycestovať spolu s nimi. Práve on mal byť osobou komunikujúcou s IS o pripravovaných útokoch. Chytili ho v meste Varese na severe Talianska. Štvrtou zadržanou je Khachiaova sestra. Prokuratúra okrem toho vydala zatykač na taliansko-marocký pár. Dvojica ešte vlani vo februári odišla do sýrsko-irackého pohraničia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies