Boris Kollár má na krku žalobu! Nemiestne poznámky ho vyjdú pekne draho

NETKY.SK • 15 Október 2021, 14:17 • 2 min
Boris Kollár má na krku žalobu! Nemiestne poznámky ho vyjdú pekne draho

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ NAKA Ján Čurila zažaloval šéfa parlamentu za výroky o "čurilovskej mafii". Požaduje ospravedlnenie a odškodné!

slovakia

left justify in out

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) sa ospravedlní vyšetrovateľovi Jánovi Čurillovi, až keď ho prokurátor úplne zbaví obvinenia. Uviedol to na piatkovej tlačovej konferencii v reakcii na žalobu, ktorú mal naňho vyšetrovateľ podať pre výroky o "čurillovskej mafii".

 

img

 

"Pán vyšetrovateľ Čurilla je stále trestne stíhaný. Pokiaľ mu bude zrušené stíhanie generálnym prokurátorom alebo rozhodne súd, ktorý povie, že trestný čin nenaplnil, potom sa k tomu postavím čelom a pánovi Čurillovi sa ospravedlním. Dovtedy nemám dôvod to urobiť," skonštatoval Kollár.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Vyšetrovatelia NAKA aj dočasný šéf inšpekcie idú na slobodu

 

Podotkol, že Čurilla zrejme nemá rovnaký meter, keďže mu neprekážali výroky iných osôb. Kollár preto verí, že vo svojom profesijnom živote má iný prístup a k porušeniam zákona pristupuje ku každému rovnako.

 

img

 

Portál Aktuality.sk informoval, že vyšetrovateľ Čurilla mal na Kollára podať žalobu na ochranu osobnosti. Má v nej žiadať verejné ospravedlnenie a odškodné 100-tisíc eur. Žaloba mala byť reakciou na výroky Kollára po zadržaní a obvinení štyroch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), medzi ktorými bol aj Čurilla.

 

Mohlo by vás zaujímať: Súd poslal do väzby aj štvrtého vyšetrovateľa NAKA Štefana Mašinu

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona