Hnutie Sme rodina nevylúčilo zmeny v COVID automate. Dočkajú sa zaočkovaní viac slobody?

NETKY.SK • 28 Október 2021, 18:08 • 2 min
Hnutie Sme rodina nevylúčilo zmeny v COVID automate. Dočkajú sa zaočkovaní viac slobody?

BRATISLAVA - Hnutie však odmieta kádrovanie ľudí do dvoch skupín.

slovakia

left justify in out

Prípadné zmeny v COVID automate sú na odbornú diskusiu a nielen na rozhodnutí politikov. Zdôraznilo to hnutie Sme rodina v reakcii na návrhy zmien zo strany SaS, ktorá žiada väčšiu slobodu pre zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19. Sme rodina tiež podčiarklo, že naďalej odmieta delenie ľudí do dvoch skupín.

 

img

 

"Toto je určite na odbornú debatu, nielen na rozhodnutí politikov, preto uprednostníme debatu s odborníkmi a následne sa k tomu budeme vedieť bližšie vyjadriť. Upozorňujeme však, že sa takým rozhodnutím nesmie stať, aby sa ľudia nejakým spôsobom rozdelili do dvoch skupín," reagovalo hnutie.

 

SaS v stredu (27. októbra) avizovala návrhy zmien v COVID automate. Žiada väčšiu slobodu pre očkovaných. Navrhuje umožniť vstup zaočkovaným do prevádzok, ktorých majiteľ je rovnako zaočkovaný, a to aj v čiernych okresoch. Okrem iného chce i to, aby mali ľudia po prekonaní ochorenia COVID-19 rovnaké slobody ako zaočkovaní, keďže majú protilátky a rovnako predstavujú nižšie epidemiologické riziko.

 

img

 

Rezort zdravotníctva reagoval tým, že minister Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) je otvorený diskusii o zmenách COVID automatu a uvoľneniu opatrení pre očkovaných, ale po sviatkoch a s prihliadaním na aktuálnu epidemiologickú situáciu.

 

Ministerstvo pripomenulo konštatovanie konzília odborníkov z minulého týždňa, ktoré neodporúčalo uvoľnenie opatrení v čiernych okresoch pre zaočkovaných pred Sviatkom všetkých svätých a Pamiatkou zosnulých.

 

Prečítajte si tiež: SaS chce viac slobody pre očkovaných a ľudí, ktorí prekonali Covid-19



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies