Rusi obvinili Ukrajinu z použitia biologických zbraní!

NETKY.SK • 20 August 2022, 17:53 • 2 min
Rusi obvinili Ukrajinu z použitia biologických zbraní!

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany v sobotu obvinilo Ukrajinu, že koncom júla spôsobila otravu niektorých ruských vojakov pôsobiacich v Ruskom obsadenej časti Záporožskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters súčasne s touto správou priniesla aj reakciu poradcu ukrajinského ministerstva vnútra Antona Heraščenka, podľa ktorého si údajnú otravu mohli ruskí vojaci spôsobiť sami, ak konzumovali mäso z konzervy po dátume odporúčanej spotreby.

Ruské ministerstvo obrany vo svojom vyhlásení uviedlo, že 31. júla bolo do vojenskej nemocnice prevezených niekoľko ruských vojakov s príznakmi vážnej otravy. Testy preukázali v ich telách toxickú látku botulotoxín typu B.

 

img

 

„V súvislosti s faktom chemického terorizmu, ktorý odobril režim (ukrajinského prezidenta Volodymyra) Zelenského, Rusko pripravuje podporné dôkazy s výsledkami všetkých analýz," uviedlo ministerstvo obrany vo svojom vyhlásení s tým, že dôkazy pošle Rusko Organizácii pre zákaz chemických zbraní (OPCW). Moskva neuviedla, koľko vojakov bolo údajne otrávených, ani aký je ich súčasný stav. Nešpecifikovala ani to, o aké podporné dôkazy ide.

 

img

 

Ruské ministerstvo obrany tiež uviedlo, že vedie dodatočné vyšetrovanie okolností, za akých ochorel Ruskom dosadený šéf administratívy okupovanej Chersonskej oblasti Volodymyr Saľdo. Saľda, ktorý bol v minulosti primátorom Chersonu, začiatkom augusta vo vážnom stave hospitalizovali s príznakmi otravy.

 

Prečítajte si aj: Amerika tajne vyzbrojovala Ukrajinu už pred vojnou, Zelenskyj odmietal byť nahradený



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies