Talentovaná huslistka MATHIA nahrala emotívnu skladbu Schindlerov zoznam!

NETKY.SK • 23 Október 2023, 15:00 • 2 min
Talentovaná huslistka MATHIA nahrala emotívnu skladbu Schindlerov zoznam!

BRATISLAVA - Slovenská huslistka Martina Výbohová alias MATHIA prichádza s nádherným prevedením dojímavej skladby Johna Williamsa „Schindlerov zoznam“.

slovakia

left justify in out

Skladbu sa rozhodla vydať aj s videoklipom tematicky v blížiacom sa období Dušičiek, ku ktorému sa táto emotívna skladba dokonale hodí.

„Toto obdobie dušičiek mi príde ako najvhodnejšie na vydanie tejto skladby. Je to jediný čas  v roku, kedy by sme sa mali na chvíľu zastaviť a spomenúť si nielen na zosnulých, ale vyjadriť vďaku za svojich najbližších a vážiť si základné ľudské hodnoty, ktoré táto skladba pripomína a bohužiaľ nie sú dnes samozrejmosťou. Ja osobne mám tieto sviatky najradšej, nielen preto, že mám na Všetkých svätých narodeniny, ale pre mňa sú to sviatky pokoja a lásky ešte silnejšie ako Vianoce.“ dodáva Mathia

 

O hudobnú produkciu skladby sa postaral hudobník a skladateľ Eugen Botoš, s ktorým Martina spolupracovala už na viacerých projektoch, naposledy spolu predstavili zaujímavý mash-up „Beethoven’s Thriller“.

Aj keď Martinino hudobné smerovanie bude predstavovať viac spájanie hudobných štýlov, v tomto prípade sa rozhodla spraviť výnimku, nakoľko pre ňu táto skladba nesie veľmi silnú emóciu, ktorá je skrz jej podanie rozhodne prenášaná ďalej.

 

„Skladbu Schindlerov zoznam som si vybrala hlavne preto akú hĺbku a skrytú myšlienku poslucháčovi odovzdáva. Ja v tej skladbe, napriek tomu že je plná bolesti, vidím nádej. Nejakú vieru v to, že sa ľudia poučia zo svojich chýb a navzájom si prestanú ubližovať. Musím sa priznať, že pri nahrávaní bolo náročné vystihnúť tú skutočnú a dojemnú emóciu, pretože sa o to pokúšalo už veľa husľových virtuózov, a zároveň do toho vložiť kus seba,“ spomína Martina

 

Videoklip sa Mathia rozhodla vydať v čiernobielej verzii a v spolupráci s režisérom Michaelom Sharmantom sa snažili jednoducho a čisto zachytiť a zároveň podčiarknuť emóciu skladby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ALL ABOUT MUSIC / Andrea Turčina, Foto: Andrej Hrušovský
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies