Školstvo a vzdelávanie považujú v Bratislavskom kraji za svoju prioritu

NETKY.SK • 9 Máj 2019, 17:25 • 2 min
Školstvo a vzdelávanie považujú v Bratislavskom kraji za svoju prioritu

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) považuje školstvo a vzdelávanie za svoju prioritu. Pre školstvo a vzdelávanie v roku 2019 vyčlenil Bratislavský kraj približne 65 miliónov eur z celkového rozpočtu.

slovakia

left justify in out

"Efektívnym manažovaním a zefektívnením viacerých procesov sme v rozpočte našli ďalšie peniaze na podporu našich učiteľov aj samotných škôl,“ povedal poradca predsedu BSK pre oblasť školstva Branislav Gröhling.

 

Bratislavský kraj podľa neho od apríla minulého roka preplatil učiteľom viac ako 11-tisíc hodín aktivít mimo vyučovania za takmer milión eur.

 

Okrem iného BSK dal pedagogickým aj nepedagogickým pracovníkom koncoročnú odmenu 100 eur. Každý zamestnanec župnej školy dostal tiež odmenu 100 eur, podľa výšky svojho úväzku, ku Dňu učiteľov v marci tohto roku.

Spolupráca medzi krajom a učiteľmi je podľa predsedu BSK Juraja Drobu úspešná a efektívna. "Pozitívnym výsledkom je nárast počtu prihlásených žiakov na naše stredné školy o 15 percent. Veľký podiel na tom majú samotní učitelia, ktorí sa s odhodlaním a energiou pustili spoločne s nami do naštartovania našich škôl," uviedol Droba.

 

V budúcom školskom roku by malo do škôl zriaďovaných BSK nastúpiť viac ako 18 500 žiakov, čo je o vyše 530 žiakov viac ako v tomto roku.

 

img


Ako informovala vedúca tlačového oddelenia BSK Veronika Beňadiková, Bratislavský kraj pravidelne organizuje pre učiteľov stretnutia, ktoré majú slúžiť nielen ako poďakovanie za ich prácu na školách a mimo nej, ale aj na výmenu skúseností, spoznanie sa a zlepšenie vzájomnej spolupráce.

 

Posledne sa takéto stretnutie uskutočnilo v utorok 7. mája na bratislavskej Železnej studničke. „Treba nielen pracovať, ale aj oddychovať. Aj to je jeden z dôvodov, pre ktoré pravidelne organizujeme pre našich učiteľov stretnutia. V minulom roku to bol piknik na pláži či Vianočná kapustnica a teraz učiteľský piknik, kde sa stretlo takmer tisíc zamestnancov našich škôl,“ povedal šéf bratislavskej župy.

Bratislavský samosprávny kraj je zriaďovateľom 54 stredných škôl, dvoch jazykových škôl a jedného internátu, kde pracuje dokopy 2 358 pedagogických a 1 050 nepedagogických zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona