Lukašenko poslal vojakov k hranici s Ukrajinou

NETKY.SK • 27 Máj 2022, 07:46 • 2 min
Lukašenko poslal vojakov k hranici s Ukrajinou

MINSK - Bieloruský líder zároveň rozhodol o vytvorení južného veliteľstva bieloruskej armády, ktoré bude mať na starosti vojenské operácie na juhu Bieloruska.

slovakia

left justify in out

Alexandr Lukašenko vo štvrtok vyhlásil, že posiela vojakov do oblasti na juhu Bieloruska, ktorá hraničí s Ukrajinou. TASR správu prevzala z agentúry AP.

 

img

 

Podľa Lukašenka budú pri hraniciach s Ukrajinou rozmiestnené tzv. práporové taktické skupiny bieloruskej armády. Bližšie podrobnosti neuviedol, avšak takéto skupiny zvyčajne pozostávajú z mechanizovanej pechoty vrátane tankov.

 

Bielorusko, ktoré je hlavným spojencom Moskvy, umožnilo ruským jednotkám podnikať zo svojho územia raketové útoky na ukrajinské územie, no bieloruská armáda sa na ruskej vojenskej agresii voči Ukrajine doposiaľ nepodieľala. Ukrajinské úrady sa obávajú, že by k takémuto scenáru mohlo napokon dôjsť.

 

Prečítajte si tiež: Putin žiada o zrušenie sankcií. Čo za to ponúka?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies