Eriksen sa vracia do dánskej reprezentácie, cez víkend si pripísal prvú asistenciu v drese Brentfordu

NETKY.SK • 15 Marec 2022, 14:54 • 2 min
Eriksen sa vracia do dánskej reprezentácie, cez víkend si pripísal prvú asistenciu v drese Brentfordu

KODAŇ – Najlepší dánsky futbalista posledného desaťročia sa po ročnej pauze vracia do dánskej reprezentácie. Tridsaťročný stredopoliar figuruje v nominácii na nadchádzajúce prípravné stretnutia proti Holandsku (26. marca) a Srbsku (29. marca).

slovakia

left justify in out

Na trávnik sa vrátil koncom februára

 

Eriksen sa do súťažného diania vrátil už na konci februára, keď nastúpil v anglickej Premier League v drese Brentfordu. S londýnskym klubom sa dohodol na zmluve do konca sezóny. „Je fit, po fyzickej stránke je na tom veľmi dobre," povedal na adresu Eriksena tréner dánskej reprezentácie Kasper Hjulmand. „Videl som ho hrať v sobotu proti Burnley a bol najlepší hráč na ihrisku. Christian je hráč, ktorý rozmýšľa rýchlejšie než väčšina ľudí," citovala kouča agentúra AP.

 

Eriksen mal zástavu srdca vlani v júni na ME v zápase s Fínskom (0:1). Po kolapse ho museli priamo na trávniku niekoľko minút oživovať. Následne podstúpil početné vyšetrenia a voperovali mu kardiostimulátor, s ktorým nemohol hrať v talianskej Serie A. Preto rozviazal kontrakt s milánskym Interom. Eriksen má na konte 109 reprezentačných štartov a 36 gólov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies