Tieto filmové novinky ťa už čakajú v kine

NETKY.SK • 24 Január 2020, 08:39 • 2 min
Tieto filmové novinky ťa už čakajú v kine

BRATISLAVA - Štvrtý týždeň priniesol do slovenských kín 5 filmových noviniek. V ponuke je skutočný príbeh hrdinu, z ktorého médiá urobili atentátnika, ale aj na Oscara šesťkrát nominovaná satira či dánska dráma, ktorá získala na festivale Sundance 2019 Cenu divákov. V kinodistribúcii je tiež animák od čínskych tvorcov, pokračovanie populárnej akčnej komédie a pravdivý príbeh človeka, ktorý navždy zmenil svet mafie.

slovakia

left justify in out

Skutočný príbeh muža, ktorý počas letných olympijských hier v americkej Atlante v roku 1996 objavil bombu, zachránil tisíce životov, no vzápätí sa vďaka zmätku v medializovaných informáciách stal hlavným podozrivým, rozpráva snímka Richard Jewell. Ďalším filmom podľa skutočnej udalosti obohatil svoju režijnú filmografiu Clint Eastwood. V hlavných úlohách účinkujú Paul Walter Hauser, Sam Rockwell a Kathy Bates, ktorá je za postavu v tomto filme nominovaná na Oscara.

 

 

Spomínaný Sam Rockwell si zahral aj v ďalšej na Oscara šesťkrát nominovanej snímke Králiček Jojo. Príbeh z druhej svetovej vojny so svojským osobitným štýlom humoru nakrútil novozélandský režisér Taika Waititi. Desaťročný Jojo (Roman Griffin Davis) sa snaží byť plnohodnotným nacistom. V jeho snahe mu dokonca pomáha imaginárny priateľ, tak trochu nahlúply Adolf Hitler (zahral si ho sám režisér). Adolf Jojovi radí v rôznych životných situáciách a podporuje ho v jeho správnom 'náckovstve'. Zlom v Jojovom živote nastane v okamihu, keď zistí, že jeho mama (Scarlett Johansson) ukrýva v podkroví židovské dievča (Thomasin McKenzie).

 

 

Do Talianska 80. rokov zavedie divákov film Prvý zradca (r. Marco Bellocchio). Klany sicílskej mafie medzi sebou neľútostne bojujú o moc. Vláde sa situácia vymyká z rúk, až kým sa neobjaví prvý zradca. Tommaso Buscetta (Pierfrancesco Favino) urobí to, čo bolo doposiaľ nepredstaviteľné. Poruší prísahu, popíše praktiky najväčšej mafiánskej organizácie Cosa Nostra a pomôže tak sudcovi Falconemu dostať stovky jej členov za mreže. Onedlho sa však začne schyľovať k tvrdej pomste.

 

 

Srdcová kráľovná (r. May el-Toukhy) je dánsky film, ktorý prináša kontroverznú tému vzťahu staršej ženy a mladého chlapca. Úspešná právnička Anna žije v krásnom modernom dome s dvoma dcérami a manželom lekárom Petrom. Jej perfektný život ohrozí až príchod Petrovho problematického syna z predošlého vzťahu, s ktorým Anna naviaže intímne puto. To, čo sa zdalo byť len jemným flirtom, sa rýchlo premení v znepokojivý príbeh sily, zrady a zodpovednosti s ničivými následkami.

 

 

Od 23. januára je v kinách aj čínsky animovaný film Medvedíci Boonie: Cesta do praveku (r. Leon Ding) a pokračovanie populárnej akčnej komédie - Will Smith a Martin Lawrence sa vrátili späť ako Mike Lowrey a Marcus Burnett v poslednej spoločnej jazde Bad Boys navždy (r. Adil El Arbi & Bilall Fallah).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies