VIDEO: Kamera zachytila medveďa, ktorý by prekonal nejednu profíčku v pole dance!

NETKY.SK • 10 Jún 2019, 13:46 • 2 min
VIDEO: Kamera zachytila medveďa, ktorý by prekonal nejednu profíčku v pole dance!

Skrytá kamera umiestnená vo voľnej prírode zachytila medveďa, ktorý pri strome predviedol naozaj solídne "tanečné" číslo.

slovakia

left justify in out

Kamera umiestnená v lese neďaleko mesta Borzont v Rumunsku vydala zaujímavý materiál. Jeho obsah pobavil nejedného diváka, pretože zobrazuje voľne žijúceho medveďa, ktorý predviedol poriadne číslo!

 

img

 

„Medvedí tanec“ je fenomén, ktorým sa odborníci zaoberajú už dlho. Jednotlivé skupiny špecialistov na život tejto šelmy sa nevedeli zhodnúť, na čo presne tento, tak trochu úsmevný, rituál medveďom slúži. Jedni boli presvedčení o tom, že ide jednoducho o škriabanie kože, iní si myslia, že takýmto spôsobom si zviera natiera srsť miazgou zo stromov, čo slúži ako repelent proti hmyzu. Definitívnu odpoveď však ponúkla až štúdia z roku 2015, ktorá vysvetľuje, že týmto spôsobom medvede v lesoch zanechávajú svoju charakteristickú pachovú stopu. Samci si jednoducho značkujú svoje územia.

 

Každopádne, pozerať sa na medvedí tanec môže byť celkom zábavné. A inak to nie je ani v prípade tohto rumunského samca, ktorý je pohybovo skutočne zdatný.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies