Takto netradične prerobilo päťročné dievčatko rozprávku o Snehulienke

NETKY.SK • 15 December 2020, 07:10 • 2 min
Takto netradične prerobilo päťročné dievčatko rozprávku o Snehulienke

Rozprávka o Snehulienke si od vzniku prežila nejednu zmenu.

slovakia

left justify in out

Spracovanie sa nakrúcalo také aj onaké, verzia bývala aj romantická, aj dobrodružná  a dokonca aj s odtieňom hororu. Dá sa však povedať, že myšlienka sa zachovala rovnaká.

 

Koniec všetko napraví

Hrdinkou je, ako inak, krásna Snehulienka, jej pôvab nikto neprevýši a práve v tom tkvie najväčší problém. Jej macocha je totiž žiarlivá a ani trochu sa jej nepáči, že sa nemôže považovať za najkrajšiu ženu v kráľovstve. Vymyslí podlosť, pomôže jej otrávené jablko a takmer sa jej podarí dievčinu zničiť. Našťastie, bozk princa, ktorý je poháňaný pravou láskou, ju napokon oživí a koniec napraví akúkoľvek predošlú krivdu. Čo ak by ale bolo zakončenie nekonvenčné?

 

img


Hra
Päťročné dievča sa hralo so sestrou. Obe nezbednice využili príležitosť rodičovskej zaneprázdnenosti a podujali sa aj na činnosti, nad ktorými visel príkaz nerobenia. Skákali zo skrine na skriňu, bláznili sa a naháňali, vďaka čomu sa im tvár zafarbila dočervena. "Poďme sa zahrať na Snehulienku," zaznel návrh, s ktorým sa nedalo nesúhlasiť. Predstavenie si okorenili aj videokamerou, a tak je počin naveky zaznamenaný.
 

V nebi
Snehulienku stvárňuje päťročné dievčatko a treba povedať, že na predvádzanie osudom ťažko skúšanej princeznej, má prirodzený talent. Kľúčová je scéna, v rámci ktorej sa päťročná nezbednica tak vrtí a vyskakuje, až v pozorovateľovi narastie menšia alebo aj väčšia obava.
"Ach, myslím, že zomieram!" vykríklo dievčatko vo videu a dramaticky kleslo na dlážku. V rovnakej polohe zotrvalo niekoľko chvíľ, čím sa pokúsilo, ako správna herečka, zdvojnásobiť napätie.

 

img


Našťastie, malá Snehulienka sa postavila, ale nezobudil ju bájny bozk, ba ani trpaslík ju plačom neprebral do ríše živých. "A teraz som už šťastná s Ježišom v nebi!" zavŕšila výmyselníčka rozprávku netradične. Snehulienka sa do sveta, ktorý predtým poznala, nevrátila, ale našla úplnú a dokonalú radosť s Bohom. Nezvyčajné, však?
 

Nemusí to byť tak
Zrejme si už každý skúsil, ako chutí život a ako vie byť štedrý a rozdávať, ale aj ako berie aj to, čo mu nepatrí. Nie vždy sa musí uberať podľa vopred napísaného scenára, čo však neznamená, že sa pod jeho vplyvom má človek dopracovať k rezignácii. Naopak, ak pre Snehulienku existuje viac ako jeden šťastný koniec, potom to stonásobne platí aj v nerozprávkovej realite. Veď s Bohom je možné čokoľvek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies