Demokrati: "Žilinka odmieta odpovedať na zásadné otázky. Odišiel radšej na dovolenku."

NETKY.SK • 25 September 2023, 12:30 • 2 min
Demokrati: "Žilinka odmieta odpovedať na zásadné otázky. Odišiel radšej na dovolenku."

BRATISLAVA - Na tlačovej konferencii pred týždňom Maroš Žilinka odmietol jasne odpovedať na závažné podozrenia o jeho stretnutiach s D. Santusovou a tímom OBLÚK, útočil na prezidentku, poslanca NR SR Juraja Šeligu a nakoniec ušiel pred novinárskymi otázkami. Člen predsedníctva strany Demokrati Juraj Šeliga kvôli tomu inicioval mimoriadne rokovanie ústavnoprávneho výboru NR SR, na ktorý Žilinka neprišiel z dôvodu údajnej dovolenky. Šeliga to považuje za zbabelosť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

“Žilinka minulý týždeň odmietol odpovedať na vážne podozrenia, či sa stretával so Santusovou a ďalšími z tímu Oblúk vo svojej kancelárii. Rovnako odmietol odpovedať na to, prečo v jednom prípade na generálnej prokuratúre rozhodli neudeliť paragraf 363 z dôvodu, že v prípade nebolo vznesené obvinenie, no práve v prípade vyšetrovania podozrení okolo tímu Oblúk, kvôli podozreniam z diskreditácie vyšetrovateľov okolo Čurillu, nemali problém zastaviť celé vyšetrovanie bez toho, aby bol niekto obvinený,” uviedol Šeliga. “Koho chceli na generálnej prokuratúre kryť?” doplnil Šeliga.

 

“Kvôli týmto podozreniam som inicioval mimoriadne rokovanie ústavnoprávneho výboru NR SR. Dnes ráno som si overoval účasť a dozvedel som sa, že pán Žilinka išiel radšej na dovolenku. Považujem to za mimoriadne zbabelé. Kam sme sa to dostali? Žilinka sa vysmieva prezidentke priamo do tváre. Smer sa ho otvorene zastal a chce podať žalobu na prezidentku. My sme zvolali mimoriadny výbor, aby mal možnosť verejnosti vysvetliť situáciu a odpovedať na závažné otázky, on radšej ušiel na dovolenku,” povedal Šeliga.

 

 

“Žiaľ, aby nebola možná žiadna diskusia, pre istotu neprišli ani poslanci za Smer, Hlas a Sme rodina a výbor nebol uznášaniaschopný. Mnohí z týchto poslancov vykrikujú o zneužívaní trestného konania, ale keď chceme odpovede na legitímne otázky, tak neprídu a neumožnia diskusiu,” povedal Šeliga.


“Smutné je, že keď sme chceli, aby sa vyjadril námestník Kandera, ktorý preukázateľne porušil zákon pri rozhodnutí podľa 363 (povedal to Ústavný súd), tak sa odmietol vyjadriť. Je to ten pán Kandera, ktorý raz rozhodol, že nemožno vyhovieť podnetu podľa 363, pretože nebol nikto obvinený a druhý raz, ten istý pán Kandera, keď nebol nikto obvinený, podnetu podľa 363 vyhovel. Behom pár mesiacov otočka o 180 stupňov. Prečo? Koho potrebovali ochrániť?! Odmietli odpovedať.” povedal Juraj Šeliga.  


“Aj o toto pôjde 30. septembra. Či na prokuratúre stále bude neobmedzene vládnuť Žilinka. My, Demokrati, navrhujeme komplexnú reformu prokuratúry. Máme ju pripravenú s vieme na nej pracovať od prvého dňa po voľbách. Musíme zrušiť paragraf 363. Doba Žilinkovania sa musí skončiť,” uzavrel Šeliga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Demokrati / Matúš Mandrák Foto : SITA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies