Taiwan zasiahla tropická búrka Kong-Rey, evakuovali stovky turistov

NETKY.SK • 29 August 2013, 09:12 • 2 min
Taiwan zasiahla tropická búrka Kong-Rey, evakuovali stovky turistov

TCHAJ-PEJ - Prudké dažde, ktoré priniesla so sebou tropická búrka Kong-Rey, zasiahli dnes ráno časti ostrova Taiwan pri pobreží Číny, obete na životoch však neboli hlásené.

slovakia

left justify in out

Silno pršať začalo v stredu a v pobrežných a horských oblastiach na juhu a v strede krajiny boli prijaté bezpečnostné opatrenia, informuje agentúra DPA. Podľa taiwanského krízového centra bolo do dnešného rána umiestnených v bezpečnejších obydliach dovedna 412 turistov z lesných rekreačných oblastí. Evakuovali aj ďalších 173 osôb, obyvateľov nižšie položených území.

Meteorologický úrad dnes uviedol, že cyklón síce pomaly Taiwan opúšťa, napriek tomu však silné dažde môžu na juhu pokračovať až do soboty. Dnes kvôli výčinom počasia zavreli v niektorých okresoch školy a úrady a pre hrozbu prívalových povodní dočasne prerušili v niektorých častiach južného Taiwanu železničnú dopravu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies