V centre Bratislavy je nahlásených viacero vlámaní

NETKY.SK • 27 December 2019, 18:18 • 2 min
V centre Bratislavy je nahlásených viacero vlámaní

BRATISLAVA - Bratislavská polícia eviduje zvýšený počet vlámaní do bytov. Za tri týždne mesiaca december zaznamenala sedem prípadov, a to najmä v širšom okolí Trnavského mýta.

slovakia

left justify in out

Upozornenie na zvýšenie pozornosti

Krajské riaditeľstvo (KR) Policajného zboru (PZ) v Bratislave preto vyzýva občanov na zvýšenú pozornosť a všímavosť. 

 

img

 

"Tieto prípady boli spáchané bez viditeľného násilia spôsobeného poškodením bezpečnostnej vložky na bezpečnostných vchodových dverách do bytov," priblížil hovorca Michal Szeiff. 

 

img

 

Rady polície

Polícia preto pripomína občanom, aby dôsledne kontrolovali, či sú vchodové dvere zatvorené, či správne doliehajú alebo či nie sú poškodené. Taktiež odporúča nevpúšťať do vchodu neznáme osoby. V prípade všimnutia si neznámeho odporúča sa mu prihovoriť. Podľa polície totiž existuje predpoklad, že páchatelia sú cudzinci neovládajúci slovenský jazyk. 

 

img

 

Susedia a príbuzní 

V prípade zaregistrovania takejto osoby je potrebné políciu ihneď kontaktovať.

"Počas dlhodobejšej neprítomnosti požiadajte príbuzných, dôveryhodných známych alebo susedov, aby vám pravidelne vyberali poštovú schránku a občas skontrolovali neporušenosť bytu," radí polícia s tým, že opatrnosti nikdy nie je dosť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies