Šéf platformy Twitch po prepustení viac ako 500 ľudí priznáva, že spoločnosť nie je zisková

NETKY.SK • 13 Január 2024, 10:42 • 2 min
Šéf platformy Twitch po prepustení viac ako 500 ľudí priznáva, že spoločnosť nie je zisková

Šéf Twitchu Dan Clancy odpovedal na otázky týkajúce sa stavu spoločnosti potom, čo oznámil plány na prepustenie viac ako 500 zamestnancov.

slovakia

left justify in out

Začiatkom tohto týždňa spoločnosť Twitch potvrdila plány na zníženie počtu zamestnancov o 35 %, ktoré doplnia minuloročné prepustenie 400 zamestnancov. V príspevku na blogu generálny riaditeľ Clancy uviedol, že "máme stále čo robiť, aby sme našu spoločnosť zredukovali".

 

Clancy uviedol, že aj napriek znižovaniu nákladov v priebehu roku 2023 je Twitch "stále významne väčší, než by vzhľadom k miere nášho podnikania potreboval". V roku 2023 spoločnosť Twitch vyplatila streamerom vyše 1 miliardy dolárov, potvrdil Clancy. "Hoci teda podnikanie Twitch zostáva silné, už nejaký čas je veľkosť organizácie založená na tom, kde optimisticky očakávame, že naše podnikanie bude o tri a viac rokov, nie na tom, kde sme dnes," hovorí Clancy.

"Rovnako ako mnoho ďalších spoločností v technologickej oblasti teraz dimenzujeme našu organizáciu na základe súčasného rozsahu nášho podnikania a konzervatívnych predpovedí toho, aký rast očakávame v budúcnosti," hovorí Clancy.

 

V následnom livestreame Clancy uviedol, že materská spoločnosť Twitchu, Amazon, podporila vysielanie, pretože zostáva stratové.

 

"Poviem to na rovinu: V tejto chvíli nie sme ziskoví," povedal Clancy a pokračoval: "Amazon Twitch extrémne podporuje. Veľkou vecou na to, aby sme boli dlhodobo udržateľní, je zabezpečiť, aby sme neprerábali. To je veľká časť mojej práce, pretože práve to zabezpečí, že tu budeme môcť byť dlhodobo."

Spoločnosť Amazon veľmi podporuje Twitch

Twitch trpí tlakom konkurentov, ako je napríklad Kick, ktorý populárnych streamerov preberá v rámci obrovských obchodov. V minulom roku podpísal streamer xQC, obrovskú viacročnú zmluvu so spoločnosťou Kick, ktorej hodnota údajne dosahuje približne 100 miliónov dolárov.

 

Clancy uviedol, že Twitch už nemá záujem ponúkať streamerom zmluvy za veľké peniaze, a trvá na tom, že to z ekonomického hľadiska nedáva zmysel. "Náklady na udržanie týchto streamerov by boli oveľa vyššie ako príjmy z nich," povedal. "To je niečo, o čom sme hovorili veľmi jasne. Nechceme to robiť," dodal.

 

Na inom mieste livestreamu Clancy trval na tom, že nehrozí, že by Twitch dostal od Amazonu škrty, a to aj napriek nedostatočnej ziskovosti spoločnosti. "Odpoveď je rozhodne nie," odpovedal Clancy na otázku z chatu. "Vôbec nie. Amazon je voči Twitchi veľmi optimistický. Do Twitchu veľa investujú."

 

Dôsledky hromadného prepúšťania na Twitchi pokračujú, tento týždeň denník San Francisco Chronicle informoval, že Twitch sa snaží zmenšiť svoje nákladné sídlo v San Francisku.

 

Po brutálnom roku prepúšťania začal podobne aj rok 2024, keď boli zrušené tisíce pracovných miest naprieč technologickým a zábavným priemyslom. Naposledy spoločnosť Discord potvrdila plány na prepustenie 17 % svojich zamestnancov, čo sa týka 170 ľudí naprieč celou spoločnosťou. Rozsiahle škrty nedávno postihli aj spoločnosť Unity, ktorá sa dotkla približne 25 % jej zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN, Foto: Dacast
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies