Szijjártó: Ilegálnu migráciu cez Stredozemné more je možné zastaviť, treba prijať opatrenia

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 14:31 • 2 min
Szijjártó: Ilegálnu migráciu cez Stredozemné more je možné zastaviť, treba prijať opatrenia

BUDAPEŠŤ - Ilegálnu migráciu cez Stredozemné more zastaviť možno - treba však na to prijať príslušné opatrenia, vyhlásil dnes v Budapešti maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

Šéf maďarskej diplomacie podľa agentúry MTI zároveň vyjadril solidaritu a podporu svojmu rakúskemu rezortnému partnerovi Sebastianovi Kurzovi v súvislosti s jeho postojom k ilegálnej migrácii.

 

Kurz minulý štvrtok vyzval Taliansko, aby prestalo prevážať migrantov z ostrovov na pevninu. Migrantov je podľa neho potrebné zastaviť už na vonkajších hraniciach EÚ a po poskytnutí humanitárnej a zdravotnej pomoci ich vrátiť späť.

 

Szijjártó pripomenul, že voči rakúskemu ministrovi zahraničia sa za jeho vyhlásenia o zastavení ilegálnej migrácie okamžite zodvihla na medzinárodnej scéne i v Rakúsku obrovská vlna útokov.

 

Podľa Szijjártóa by bolo potrebné oživiť dávnejšiu iniciatívu ministrov vnútra Talianska a Nemecka. Tí navrhovali, aby Európska únia prispela k ochrane severných hraníc Líbye a vytvorila v tejto severoafrickej krajine hot-spoty, v ktorých by sa rozhodovalo, koho vpustiť do Európy. Súčasne odporúčali zabrániť tomu, aby sa z Líbye vyplavovali na cestu do Európy pochybné plavidlá s migrantmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona